Haberler

Soma'daki Maden Faciası Davası

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Mahkeme salonu çevresindeki güvenlik önlemleri-Madenci yakınlarının slogan atarak duruşma salonu yakınına kadar yürümesi-Arama kontrol noktasından geçişler Soma'daki maden faciası davası- Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde, Soma'daki maden faciasına ilişkin 8'i tutuklu 45 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşmasında, üçüncü gün oturumu başladı- Önceki oturumlara kıyasla daha az madenci ailesi duruşmaya katıldı- Tutuklu 8 sanık, jandarma kordonu altında, salonda kendilerine ayrılan bölüme alındı Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde, Soma'daki maden faciasına ilişkin 8'i tutuklu 45 sanığın yargılandığı davanın görülmesine ilk duruşmanın üçüncü oturumu başladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Mahkeme salonu çevresindeki güvenlik önlemleri-Madenci yakınlarının slogan atarak duruşma salonu yakınına kadar yürümesi-Arama kontrol noktasından geçişler Soma'daki maden faciası davası- Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde, Soma'daki maden faciasına ilişkin 8'i tutuklu 45 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşmasında, üçüncü gün oturumu başladı- Önceki oturumlara kıyasla daha az madenci ailesi duruşmaya katıldı- Tutuklu 8 sanık, jandarma kordonu altında, salonda kendilerine ayrılan bölüme alındı Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde, Soma'daki maden faciasına ilişkin 8'i tutuklu 45 sanığın yargılandığı davanın görülmesine ilk duruşmanın üçüncü oturumu başladı. Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 8 tutuklu, 37 tutuksuz sanık hakkında Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada, 13 Nisan Pazartesi günü başlayan ilk duruşmada üçüncü oturum açıldı.Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi için Bülent Ciğeroğlu Kültür Merkezi'nde oluşturulan oluşturulan salonda yapılan duruşmaya, tutuklu sanıklar Soma Kömürleri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, genel müdür Ramazan Doğru, işletme müdürü Akın Çelik, mühendis Ertan Ersoy, vardiya amirleri Yasin Kurnaz, Hilmi Kazık, Mehmet Ali Günay Çelik ve İsmail Adalı, tutuksuz 37 sanıktan 25'i ile mağdur aileleri ve sanıkların avukatları katıldı. Önceki oturumlara kıyasla daha az madenci ailesinin ilgi gösterdiği duruşmada, tutuklu 8 sanık, jandarma kordonu altında, salonda kendilerine ayrılan bölüme alındı. Jandarma ekibi, sanıkların etrafında çember oluşturarak, güvenliklerini sağladı. Orta bölümü müşteki ve mağdurlara, sağ tarafı basın mensupları ve izleyiciler, sol bölümü ise mağdur aile avukatlarına ayrılan salonda, güvenlik tedbiri olarak ayrıca ön iki sıradaki koltuklara çevik kuvvet polisleri yerleştirildi. -Duruşmaya iddianamenin okunmasıyla devam edildi Salonda hazır bulunan sanıkların yoklamaları alınarak başlayan duruşmada, iddianamenin okunmasına, ifadeler, deliller ve raporlar ışığında savcılık değerlendirmesinin yer aldığı 9. bölümden itibaren okunmasına geçildi. Davada, tutuklu 8 sanık "olası kastla öldürme" suçundan 301 kez 20 yıldan 25 yıla, "neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama" suçundan da 162 kez 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istemiyle yargılanıyor. Tutuksuz 37 sanıktan 12'sinin "taksirle birden fazla kişinin ölümü ile birlikte birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma" suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarının istendiği davada, 25 tutuksuz sanık ise bu suçları "bilinçli taksirle" işledikleri gerekçesiyle aynı aralıktaki ceza süresinin, üçte birden yarısına kadar artırılarak uygulanması talep ediliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığı Ramazan Doğru Soma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title