Haberler

Snowboard Elemelerini Geçemedik

Snowboard bayan ve erkek milli takımı Palandöken Kayak Merkezinde yapılan elemeleri geçemedi.

MİLLİ SPORCU KAZA GEÇİRDİ

Snowboard bayan ve erkek milli takımı Palandöken Kayak Merkezinde yapılan elemeleri geçemedi. Çin milli takımıyla karşılaşan Curling milli takımı da farklı mağlup olmaktan kurtulamadı. Erzurumluların büyük ilgi gösterdiği oyunların üçüncü gününde buz hokeyinde Rusya, Çek Cumhuriyetini 5-1 mağlup etti. Buz hokeyi salonu bahçesinde para motorlarıyla uçan paraşütçüler ise gökyüzünü renklendirdi.

Palandöken Kayak Merkezi'nde sabah saatlerinde başlaması gereken snowboard elemeleri, yoğun sis sebebiyle yaklaşık bir saat geç başladı. Vali Sebahattin Öztürk, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer'in de izlediği elemelere sporseverler büyük ilgi gösterdi. Yarışmaların yapıldığı pist çevresini dolduran sporseverler, kar yağışı altında 48 erkek, 17 bayan snowboardcının zamana karşı yarışmasını izledi. Seyirci desteğine rağmen zorlu rakipleri arasında mücadele veren erkek ve bayan milli takım sporcuları elemeleri geçemedi.

Yarışları ilgiyle izleyen Vali Sebahattin Öztürk, kar yağışının havayı ılıttığını belirtti. Kıvamında bir yağış olduğunu belirten Vali Öztürk, Erzurumluların ilgisini de fevkalade olarak değerlendirdi.

Kandilli'de yapılan 10 kilometre erkekler bireysel yarışmalarında beşinci olan Sebahattin Oglago'nun büyük bir başarıya imza attığını vurgulayan Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof.Dr. Kemal Tamer, 25'nci Dünya Üniversiteler Kış Oyunların'da madalya için yarışamadıklarını ifade etti. Milli takımda yeralan gençlerin çoğunun 2 yıl once kış sporlarına başladıklarını kaydeden Prof. Dr. Kemal Tamer, tesislerin yeni yapıldığın 8-10 yıl sonra 'neden madalyamız yok' diye sorulabileceğini belirtti.

FARKLI HEYECAN

Palandöken Kayak Merkezi'nde yapılan snowboard yarışlarınde milli takımda yeralan oğulları Mehmet Ali Ünal'ı izlemek için İstanbul'dan Erzurum'a gelen Kazım-Nermin Ünal çifti, heyecanlı anlar yaşadı. Elinde kamerasıyla oğlunu çeken ve bir taraftan da dua eden baba Kazım Ünal, etabı tamamlayan oğlunu yanına çağırdı. Kazım Ünal, oğlunun başarılı bir atlayış yaptığını belirtirken, anne Nermin Ünal, Mehmet Ali'nin başarılı olduğunu söyledi.

FORMANIN HAKKINI VERMEK İÇİN MÜCADELE EDİYORLAR

Snowboard Milli Takımı kafile başkanı Süleyman Kocasert, snowboardın gençler arasında hızla yayılan bir spor dalı olduğunu belirtti. Türkiye'de sadece deniz ve güneşinin olmadığını, karları, dağlarının da olduğunu göstermek, kış sporları yapıldığını belirtmek için büyük fırsat olduğunu anlatan Kocasert, bu fırsatın çok iyi değerlendirildiğini anlattı. 4 erkek, 4 bayan sporcudan oluşan milli takımın çok genç olduğunu vurgulayan Süleyman Kocasert, sporcuların ay-yıldızlı formanın hakkını vermek için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

CURLİNG'DE İKİNCİ YENİLGİ

Merkez Yakutiye ilçesi Aziziye Mahallesinde bulunan Curling salonunda bugün ikinci maçına çıkan bayan Türk Milli takımı, Çin karşısında etkili olamadı. İlk maçını Polonya'ya karşı 8-3 kaybeden bayanlar, bugünkü maçta Çin'e farklı yenilmekten kurtulamadı: 13-1.

RUSLAR, ÇEK'LERİ DEVİRDİ

Cemal Gürsel Stadı yanında bulunan 3 bin seyirci kapasiteli buz hokeyi salonunda Rus milli takımı ile Çek Cumhuriyeti takımı karşılaştı. Maçı izlemek için araçlarıyla salona gelen vatandaşlar, uzun araç kuyrukları oluşturdu. Erzurum- Erzincan karayolunda yaklaşık 1 kilometrelik taşıt kuyrukları oluştu. Rus ve Çek Cumhuriyeti Buz Hokeyi takımlarının maçını ilgiyle takip eden sporseverler, başarılı sporcuları alkışladılar. Zorlu geçen maç sonunda Rusya, Çek Cumhuriyeti'ni 5-1 mağlup etmeyi başardı.

PARAMOTOR GÖSTERİSİ

Palandöken, Kandilli ve Konaklı'nın yanısıra buz salonlarında yaşanan coşkuya paraşütçüler de gösterileriyle renk kattılar. Buz hokeyi salonu bahçesinden para motorlarıyla havalanan paraşütçülerin gösterisi vatandaşlar tarafından beğenildi.

KAYAKLI KOŞUDA MADALYALAR SAHİPLERİNİ BULDU

Kandilli Kuzey Disiplini Kayak Merkezi'nde yapılan Erkekler ve Bayanlar Serbest Stil Kayaklı Koşu'ya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 1.6 kilometrelik parkurda yapılan yarışmanın finalinde erkeklerde, Rus Radic Gaziyev altın, Fransasız Karolina Cahpek gümüş, İtalyan Chiara Carrafu ise bronz madalya aldı.

1.3 kilometrelik bayanlar parkurdaki final yarışlarında ise Slovakya'dan Alena Prochazkova derecesiyle altın, Çek Cumhuriyeti'nden Eva Nyultozkova gümüş, Rusya'dan Alina Kashina ise bronz madalyayı kazandı. Erkeklerde Ruslar'ın birinciliğini Kazak takımının yaptığı itiraz ise sonucu değiştirmedi.

MİLLİ SPORCU KAZA GEÇİRDİ

Konaklı Kayak Merkezi'nde gerçekleştirilen Alp Disiplini Bayanlar Süper G kategorisi yarışları, hava muhalefeti nedeniyle 1.5 saatlik gecikmeyle başladı. Çekişmeli geçen yarışlarda ABD'li Katnie Hatman ipi önde göğüsleyerek birinci olurken, Polonyalı Karolina Chapek ikinci, İtalyan Chiara Carratu üçüncü oldu.

Müsabakada 59'uncu sırada start alan Milli Sporcu İstem Tunca, 1.25,21'lik derecesiyle yarışı tamamladıktan sonra kötü bir şekilde düşerek, bariyerlere çarptı. Yüzünde yaralanma olan İstem Tunca, sağlık ekiplerinin yaptığı müdahalenin ardından ambulansla Erzurum Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Tunca'nın tedavisi sırasında yarışlara kısa süre ara verildi.

Öte yandan, yarış sırasında hafif yaralanan Yeni Zelandalı sporcu Monique Oosterbaan da yarışı tamamlayamadı. Parkurun üst kısmında düşüp yaralanan Oosterban'ın durumunun iyi olduğu bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title