Haberler

Siyasilerden 14 Aralık Operasyon Yorumu 1

14 ARALIK operasyonu bütçe görüşmelerinin sürdüğü TBMM'de de siyasilerin gündemi oldu.

14 ARALIK operasyonu bütçe görüşmelerinin sürdüğü TBMM'de de siyasilerin gündemi oldu.

Genel Kurul'da söz alan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, 'Günlerden beri konuşulan, hatta bazı mahfiller tarafından operasyon yapılacağı haberleri bugün gerçek oldu ve bugün bir medya grubuna, çalışanlarına yönelik bir operasyon gerçekleştirildi. Aslında zamanlaması itibarıyla, 17-25 Aralık sürecini unutturmak amacıyla böyle bir operasyonun yapılacağı günlerden beri konuşuluyordu. Ama 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet çetesinin, açıkçası, adli kolluğa, hakimlere, hukuk devletine yaptığı darbe devam ediyor ve bugün, anladığımız kadarıyla, zamanlaması itibarıyla da 17-25 Aralık sürecini unutturmak isteyenler çeşitli medya organlarına baskı yapmak suretiyle gündemi değiştirmek ve bu yönüyle halkın bilgi edinme özgürlüğünü elinden almak istiyorlar. Aslında medyaya yapılan bu baskı ve tehdit halkın gerçekleri öğrenmesinden korkanların zihniyetidir. Zamanlaması itibarıyla yapılan operasyonun bu hedefler içerisinde siyasi amaç taşıdığı, doğrudan doğruya demokrasiye, medyaya, bu milletin hakkına, hukukuna el uzatan 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk çetesinin halk tarafından öğrenilmesini engellemeye yönelik olduğu kanaatindeyim. Bu bakımdan, demokrasiye, medyaya, özgürlüklere, hakkımıza, hukukumuza el uzatan yolsuzluk çetesiyle mücadele etme konusunda Türkiye Büyük Millet Meclisinin kararlılıkla hareket etmesi gerektiği kanaatimi paylaşmak istiyorum.?dedi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ise, 'Önceki gün Başbakan Yardımcısı Sayın Arınç kendisine yöneltilen bir soru üzerine, birtakım gazeteler ve medya kuruluşlarına operasyon yapılacağının Twitter'da, İnternet ortamında duyurulmasından bahsedilerek görüşü sorulduğunda, bunu vahim ve ciddi bulduğunu ifade etmişti ve kendisinin haberi olmadığından dem vurmuştu. Anlaşılıyor ki iktidarın içinde de bir derin devlet var. Bir Başbakan Yardımcısının bilmediği ama iki gün sonra gerçekleşen bir operasyonla, iktidar partisinin her fırsatta medya özgürlüğünü, kişi hak ve hürriyetlerini savunduğunu ifade ettiği bir ortamda, hukuksuz olarak eş zamanlı yürütülen bu operasyonun gerekçeleri nedir' Elbette biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak yasa dışı hiçbir faaliyetin arkasında olmayız ama gerekçeleri konusunda ikna olmak durumundayız. Böylesine yoğun bir şekilde yürütülen ve günlerdir "Ben geliyorum." diyen operasyondan iktidar partisinin en üst düzey yöneticilerinin dahi haberinin olmadığını belirttiği bir ortamda yapılan bu operasyonun gerekçesi nedir? Zamanlaması niçin bugündür??dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mihrimah Belma Satır ise şunları söyledi. 'İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı ve yürüttüğü bir operasyon olduğunu biliyoruz. Operasyonda gözaltına alınan bazı basın mensupları ve insanların olduğunu biliyoruz. Günlerdir devam eden bir algı operasyonu var. Bu ve benzeri operasyonların değersizleştirileceği veya isimlerin gündeme taşınmasıyla işin birazcık sulandırıldığını biliyoruz. Türkiye bir hukuk devletidir. Bir hukukçu olarak ve sorumlu bir siyasetçi olarak hukukun üstünlüğüne vurgu yapmak istiyorum. Bağımsız ve tarafsız hukuk insanlarının, savcıların ve hakimlerin çalışmalarının tamamlanmasını ve neticelerini takip edeceğimizi bildirmek istiyorum.?diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Oktay Vural Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title