Haberler

Sivas Cumhuriyet Üniversitesine Yabancı Öğrenci İlgisi

Cumhuriyet Üniversitesine yabancı öğrenci ilgisiSİVAS Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) tarafından düzenlenen Yabancı Öğrenci Sınavı'na (YÖS) 54 farklı ülkeden 5 bin 500 öğrenci katıldı.

Cumhuriyet Üniversitesine yabancı öğrenci ilgisi

SİVAS Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) tarafından düzenlenen Yabancı Öğrenci Sınavı'na (YÖS) 54 farklı ülkeden 5 bin 500 öğrenci katıldı.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde en fazla Suriyeli öğrencilerin başvurduğu sınava, İran, Azerbaycan, Irak, Ürdün, Almanya, Bulgaristan, Filistin, Mısır, Hollanda, Kazakistan, Yemen, Rusya, ABD, Fransa, Yunanistan, Belçika, Çin, İsveç, İngiltere, Hindistan, İtalya, Kanada, Romanya, Tacikistan ve Ukrayna gibi 54 ülkeden rekor başvuru yapıldı.CÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız ve CÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi Başkanı Prof. Dr. Ali Aksu, sınav öncesi sınav salonlarını gezerek yurt dışı sınav merkezlerinde görev alan akademisyenlerle canlı bağlantıyla görüntülü konuştu. Rektör Yıldız, 2 yıldır yabancı öğrenci sınavı yaptıklarını hatırlattı. Geçen yıl 3 bin 200 civarında öğrencinin bu sınavlara müracaat ettiğini belirten Yıldız, "Bunlardan 2 bin 700'ü Sivas'ta sınava girdi. Bu sene daha planlı bir sınav gerçekleştiriyoruz. Dört ayrı ülkede ve Türkiye'de de üç merkezde sınav yapıyoruz. Geçen yıl düzenlediğimiz sınava 34 ülkeden müracaat vardı. Bu sene yaptığımız sınava 54 farklı ülkenden 5 bin 500 öğrenci müracaat etti" dedi.

Sınavın aynı saatte İstanbul, Ankara ve Sivas'ta gerçekleştirildiğini aktaran Yıldız, "İstanbul ve Ankara'daki sınav merkezlerinde bin 800'er öğrenci, Sivas'ta da bin 200'e yakın öğrenci sınava giriyor. Ayrıca Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan ve İran'da şu anda aynı sınavı yapıyoruz. Yurt dışında yaptığımız sınavlarda kendi hocalarımızı görevlendirdik. Sınav soruları ÖSYM standartlarına göre hazırlandı. Sınava giren öğrencilerin dağılımına baktığımız zaman Suriye, İran, Irak gibi yakın ülkelerden olmakla birlikte ABD'den Fransa'ya Mısır'dan Kazakistan'a kadar 54 ülkeden öğrenci müracaat etmiş durumda. Bizler iki yıldır birçok ülkeye gidip üniversitemizin tanıtım çalışmalarını yapıyoruz. Bu sebeple üniversitemizde okumak isteyen yabancı öğrenci sayısında artış olduğunu görüyoruz. Farklı ülkelerdeki üniversitelerle yaptığımız protokoller ile yine katıldığımız eğitim fuarları sayesinde yabancı öğrencilerin, üniversitemizi tercih etmesinde etkili olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

Sınav sonucuna göre yeni öğretim döneminde 394 yabancı öğrenci kabul edilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sivas İran Güncel Haberler

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Bakmadan Geçme

BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 16 Haziran günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Kurban kesilirken okunacak dua nedir? Kurban kesilirken niyet nasıl edilir, hangi salavat getirilir? Kurban eti hemen yenir mi, kaç saat dinlenmeli? Diyanete göre kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli? Kurban kesmeden önce ne söylenir, nasıl tekbir getirilir? Kurbanlık keserken nelere dikkat edilmelidir? KURBAN BAYRAMI NAMAZI KILINIŞI | Kurban Bayramı namazı kaç rekat, nasıl kılınır? Bayram namazına nasıl niyet edilir, kaç tekbir alınır? Kurban kesilirken okunacak dua nedir? Kurban kesilirken niyet nasıl edilir, hangi salavat getirilir? Kurban Bayramı özel sektöre 9 gün tatil mi? Kurban Bayramı tatili toplam kaç gün, 9 gün tatil kimleri kapsıyor? Kurban kesmeden önce ne söylenir, nasıl tekbir getirilir? Kurbanlık keserken nelere dikkat edilmelidir? En yeni ve duygusal Babalar Günü mesajları 2024! Anlamlı ve kısa Babalar Günü sözleri neler? Kurban Bayramı özel sektöre 9 gün tatil mi? Kurban Bayramı tatili toplam kaç gün, 9 gün tatil kimleri kapsıyor? Kurban Bayramı ve Babalar Günü mesajları 2024! En yeni, anlamlı ve ayetli Kurban Bayramı sözleri neler? Kısa ve duygusal Babalar Günü sözleri! Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı?
Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title