Haberler

Şırnak Burası Antalya Değil, Beytüşşebap Kato Dağı

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi yakınlarında bulunan ve yıllarca şiddetli çatışmaların yaşandığı Kato dağı bölgesinde sürdürülen operasyonlar sonucu, huzur ve güvenin sağlanmasının ardından gençler, uzun yıllardan sonra gidemedikleri Faraşin yaylasındaki Yeşilöz deresinde yüzmenin keyfini yaşadı.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi yakınlarında bulunan ve yıllarca şiddetli çatışmaların yaşandığı Kato dağı bölgesinde sürdürülen operasyonlar sonucu, huzur ve güvenin sağlanmasının ardından gençler, uzun yıllardan sonra gidemedikleri Faraşin yaylasındaki Yeşilöz deresinde yüzmenin keyfini yaşadı. Gençlerin dağların arasından geçen derede yüzerken oluşan görüntü Antalya gibi tatil yerlerini aratmadı. Yıllarca terör örgütünün, Türkiye'deki çok önemli kamplarının bulunduğu, sık sık şiddetli çatışmaların yaşandığı Beytüşşebap ilçesi yakınlarındaki Kato Dağında, güvenlik güçlerinin başarılı operasyonlarının ardından vatandaşlar uzun zamandır gidemedikleri yaylalara çıkarken, yaylalarda geçen derelerde yüzmenin keyfini yaşıyor. Kato Dağında bulunan Faraşin yaylası, aşırı sıcakların yaşandığı bugünlerde, sıcaklardan bunalan vatandaşların uğrak merkezi haline geldi.

Yaylada kalabalık gruplar halinde kamp ve piknik yapan gençler, yer yer 50 metreye varan derinlikteki Yeşilöz deresinde yüzerek serinlemeye çalışıyor. Kato dağındaki Faraşin yaylası, serin ve berrak suyu ile bir turizm cennetini andırırken, gruplar halinde dağların arasında süzülen dere suyusnad yüzen vatandaşlar serinlemenin keyfini yaşadı. Yeşilöz deresinde yüzen gençlerden Emin Dereli, "Huzuru özlemiştik. Hafta içi stresini hafta sonu Faraşin yaylasına çıkarak atıyoruz. Burada piknikler yapıp, Yeşilöz deresinde de yüzüyoruz. Huzur ve güvenin sağlanmasının ardından Kato dağının turizme açılmasını umut ediyoruz. Türkiye'nin en önemli turizm merkezi haline geleceğine eminiz. Burada olan doğa hiç bir yerde yok. Buraya bir gelen, bir daha Antalya, Mersin, İzmir ve benzeri tatil bölgelerine gitmez" diye konuştu.

Görüntü Dükümü

-Dronla havadan çekilen gençlerin derede yüzmesi

-Gençlerin kayalıklardan dereye atlaması

-Derede yüzen gençlerin konuşmaları

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Burası Antalya değil, Beytüşşebap Kato Dağı

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title