Haberler

Şırnak: Başkan Budak'tan Diyarbakır'daki Patlamaya Kınama

Şırnak'ın Cizre İlçesi Belediye Başkanı Aydın Budak, Diyarbakır'daki Patlamayı Kınadı.

Şırnak'ın Cizre İlçesi Belediye Başkanı Aydın Budak, Diyarbakır'daki patlamayı kınadı.

Cizre Belediye Başkanı Aydın Budak, Diyarbakır'da meydana gelen ve 10 kişinin ölümüne, çok sayıda kişinin de yaralanmasına neden olan patlamayla ilgili bir açıklama yaptı. "Demokratik Barış İnisiyatifi, DTP ve Aydın Girişimi'nin ateşkes talebinde bulunduğu ve bu talebin olumlu karşılık bulacağı yönünde güçlü kanıların oluştuğu bir dönemde Diyarbakır'da yapılan bombalı saldırının olası bir barış sürecini sabote etmeye yönelik olduğunu" ifade eden Budak, "Faili meçhul cinayetlerin çözülemediği, Şemdinli ve Susurluk gibi olayların aydınlatılamadığı bir ortamda ne yazık ki bu tür eylemlere tanık olmaya devam edeceğiz. Bu saldırı, linç girişimleriyle başlayan olayların bir devamıdır. Böyle bir dönemde hükümete düşen görev ise, saldırının faillerini ve arkasındaki güçleri bir an önce ortaya çıkarmaktır. Ne pahasına olursa olsun, barıştan vazgeçilmemesi gerekir" diye konuştu.

Hayatlarını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileyen Başkan Budak, Cizre halkının Diyarbakır halkının acısını yürekten paylaştığını söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title