Haberler

Simülasyon Aracında Depremi Yaşadılar

Güncelleme:

Karabük Üniversitesi'nin yaptığı ev şeklindeki mobil deprem simülasyon aracında öğrenciler 6 büyüklüğündeki depremi yaşadı.

Karabük Üniversitesi'nin yaptığı ev şeklindeki mobil deprem simülasyon aracında öğrenciler ve vatandaşlar, Richter ölçeğine göre 6 büyüklüğündeki depremi yaşadı.

Karabük İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Karabük Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nün projesi kapsamında 1 ay süren çalışmalar sonucu dorsenin üzerinde kurulu mobil deprem simülasyon aracı yapıldı. Karabük Valisi İzzettin Küçük, Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan ve Safranbolu Belediyesi Başkanı Necdet Aksoy, Safranbolu Anıt meydanında mobil deprem simülasyon aracının açılışını gerçekleştirerek ev şeklindeki araçta depremi yaşadı. Daha sonra Ünsal Tülbentçi Ortaokulu öğrencileri oyun havası eşliğinde araçta oynarken deprem sırasında yere yatıp ellerini başlarına koyarak kendilerini korumaya çalıştı. Karabük İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü eğitim uzmanı Ünal Timirli öğrencilere neler yapmaları gerektiği konusunda bilgiler verdi.

Vali İzzettin Küçük, öğretim görevlilerine plaket verirken, "Bu aracı yapmak kolay bir iş değildi. Ankara'dan araç birkaç günlüğüne gelirdi ve sonra da giderdi. Bu araç şimdi bizim elimizde. Tüm öğrenci ve velilerimiz deprem anında neler yapılabilir, nasıl bir tepki gösterilebiliri uygulamalı olarak gösterebileceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Karabük İl Afet ve Acil Durum Müdürü Gazanfer Erbay ise, "Olası bir depreme karşı halkın bilinçlendirilmesi konusunda bir proje hazırlamıştık. Proje kapsamında 300 vatandaşımızı Ankara'ya deprem simülasyon merkezine götürdük. Ama ne yazık ki bütün vatandaşlarımızı oraya götürüp deprem anını sanal ortamda yaşatmak mümkün olmadı. Üniversitemizle beraber mobil deprem simülasyon aracını yaptık. Mobil aracımızla artık tüm mahallelere, okullara gideceğiz. Vatandaşlarımıza depreme karşı neler yapmaları gerektiğini analatacağız" diye konuştu. - Karabük

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Necdet Aksoy Safranbolu Karabük Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title