Haberler

Shanghai'da Yeni Ay Yılı Kutlamaları Başladı

Güncelleme:

Çin Yeni Ay Yılı'na az bir süre kalmışken, Shanghai kentindeki Yuyuan Bahçesi bir kez daha yüzlerce zarif, ışıklı fenerle süslenerek kutlama görünümüne kavuştu. Yuyuan Bahçesi fener panayırı, Bahar Festivali kutlamaları sırasında Shanghai'da düzenlenen önemli bir kültürel faaliyet olarak öne çıkıyor. Bu yılki tema ise 2023 yılındaki 'Dağlar ve Denizler Macerası' temasının devamı niteliğinde. Tema, antik edebiyattaki 'Shan Hai Jing (Dağlar ve Denizler Klasiği) eserinden ilham alıyor.

SHANGHAİ, 22 Ocak (Xinhua) -- Çin Yeni Ay Yılı'na az bir süre kalmışken, Shanghai kentindeki Yuyuan Bahçesi bir kez daha yüzlerce zarif, ışıklı fenerle süslenerek kutlama görünümüne kavuştu.

Yuyuan Bahçesi fener panayırı, Bahar Festivali kutlamaları sırasında Shanghai'da düzenlenen önemli bir kültürel faaliyet olarak öne çıkıyor. Bu yılki tema ise 2023 yılındaki "Dağlar ve Denizler Macerası" temasının devamı niteliğinde. Tema, antik edebiyattaki "Shan Hai Jing (Dağlar ve Denizler Klasiği) eserinden ilham alıyor.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Shanghai Çin Festival Kültür Kültür Sanat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title