Haberler

Sendikalı İşçi Sayısı 1 Milyon 32 Bin 166'ya Yükseldi

2013 yılı Ocak ayında 43 olan barajı geçen sendika sayısı Temmuz ayı itibarıyla 44 olarak belirlendiİş kollarındaki işçi sayıları ve sendikaların üye sayılarına ilişkin 2013 Temmuz ayı istatistiklerine göre 6 aylık dönemde 20 iş kolunda toplam...

2013 yılı Ocak ayında 43 olan barajı geçen sendika sayısı Temmuz ayı itibarıyla 44 olarak belirlendiİş kollarındaki işçi sayıları ve sendikaların üye sayılarına ilişkin 2013 Temmuz ayı istatistiklerine göre 6 aylık dönemde 20 iş kolunda toplam işçi sayısı yüzde 6.9 oranında artışla 11 milyon 628 bin 806'ya, sendikalı işçi sayısı yüzde 3 artışla 1 milyon 32 bin 166'ya yükseldi. Temmuz ayı itibarıyla 2013 yılı Ocak ayına göre sendikalılık oranı ise 0.33 puan azalışla yüzde 8.88'e geriledi.

6356 Sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu Gereğinde; İşkollarındaki İşçi Sayıları ve Sendikaların Üye Sayılarına İlişkin 2013 Temmuz ayı istatistikleri Resmi Gazetede yayımlandı. Buna göre, Temmuz 2013 itibarıyla 20 işkolunda toplam işçi sayısının 11 milyon 628 bin 806'ya yükselirken, toplam sendikalı işçi 1 milyon 32 bin 166 olarak belirlendi. Toplam işçi sayısı 2013 yılı Ocak dönemine göre yüzde 6.9 oranında, toplam sendikalı işçi sayısı ise yüzde 3 artış gösterdi. 2013 yılı Ocak ayında işçi sayısı 10 milyon 881 bin 618, toplam sendikalı işçi sendikası 1 milyon 1 bin 671 kişi düzeyinde tespit edilmişti.

-SENDİKALI ORANI GERİLEDİ-

2013 yılı Temmuz ayı itibarıyla işçi ve sendikalı işçi sayısında artış yaşanmasına karşın, sendikalılık oranı 6 ay önceye göre 0.33 puan gerileyerek yüzde 8.88 oldu. 2013 yılı Ocak ayında sendikalılık oranı yüzde 9.21 düzeyinde bulunuyordu.

-BARAJI GEÇEN SENDİKA SAYISI 44-

Temmuz ayı itibarıyla yüzde 1'lik barajı geçen sendika sayısı 44 olarak belirlendi. 2013 yılı Ocak ayında barajı geçen sendika sayısı 43'tü. Temmuz ayı itibaren barajı geçen sendikalar, "TARIM-İŞ, ÖZ ORMAN-İŞ, ŞEKER-İŞ, ÖZ GIDA-İŞ, TEK GIDA-İŞ, TÜRK MADEN-İŞ, GENEL MADEN-İŞ, PETROL-İŞ, LASTİK-İŞ, ÖZ İPLİK-İŞ, TEKSİF, TEKSTİL, TOLEYİS, OLEYİS, TÜRK HARB-İŞ, ÖZ-İŞ, BELEDİYE-İŞ, HİZMET-İŞ, GENEL-İŞ, DEMİRYOL-İŞ, HAVA-İŞ, TÜMTİS, LİMAN-İŞ, TÜRKİYE DOK GEMİ-İŞ, TÜRK DENİZ-İŞ, SAĞLIK-İŞ, TÜRK METAL, ÇELİK-İŞ, BİRLEŞİK METAL-İŞ, YOL-İŞ, TES-İŞ, KOOP-İŞ, TEZ-KOOP-İŞ, TÜRKİYE ÇİMSE-İŞ, KRİSTAL-İŞ, AĞAÇ-İŞ, SELÜLOZ-İŞ, ÖZ AĞAÇ-İŞ, TÜRKİYE HABER-İŞ, BASIN-İŞ, MEDYA-İŞ, BASS, BANKSİS, BASİSEN." - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

Sürpriz görüşmenin perde arkası! Teklif bizzat Meral Akşener'den gitmiş

Sürpriz görüşmenin perde arkası! Teklif bizzat Meral Akşener'den gitmiş

'Karısını dövüyor' diye öldüresiye dayak yemişti: Şiddet uygulamadı, kimseye kocamı dövün demedim

"Karısını dövüyor" diye öldüresiye dayak yemişti: Şiddet uygulamadı, kimseye kocamı dövün demedim

Bakmadan Geçme

Meis Adası'na (Kastellorizo) kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Meis Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Kos Adası'na (İstanköy) kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Kos Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Sakız Adası'na kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Sakız Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Marmaris'in en iyi plajları! Kızkumu Plajı nerede, nasıl gidilir ve giriş ücreti var mı? İstanbul'da en temiz ve en iyi plajlar hangileri? Büyükada / Aya Nikola plajı nerede, nasıl gidilir? Marmaris'in en iyi plajları! Kleopatra Plajı nerede, nasıl gidilir ve giriş ücreti var mı? Rodos Adası'na kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Rodos Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Midilli Adası'na (Lesvos) kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Midilli Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Salih Tanrıkulu kimdir? Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Salih Tanrıkulu kaç yaşında, nereli? 7 HAZİRAN 2024 ANLIK ALTIN FİYATLARI! Bugün altın ne kadar, kaç TL? YKS öncesi ÖSYM uyardı! #128226 ÖSYM adaylara hangi uyarılarda bulundu? CUMA NAMAZI SAATİ İL İL 7 HAZİRAN | İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa Cuma namazı kaçta okunuyor? Diyanet'in Cuma namazı vakitleri! BİM AKTÜEL KATALOĞU 7 HAZİRAN CUMA! BİM aktüel ürünler kataloğunda bugün neler satışa çıktı? Araç aksesuarları, bisiklet, tencere seti... TYT saat kaçta başlıyor? TYT saat kaçta başlayıp kaçta bitecek? CUMA MESAJLARI 7 HAZİRAN: En anlamlı, en yeni Cuma mesajları neler? Hadisli ve dualı Cuma sözleri! Kısa, ayetli ve dualı Cuma mesajları hangisi?
Hayvanları otlatmak için çıktı, bozayı pençesinden kaçamadı! Talihsiz adam feci şekilde can verdi

Hayvanları otlatmak için çıktı, bozayı pençesinden kaçamadı! Talihsiz adam feci şekilde can verdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title