Haberler

Sendika Binasını Kur'an-ı Kerim Okutarak Yıkattı

Genel Maden İşçileri Sendikasının (Gmis) Genel Başkanlığına Seçilen Ramazan Denizer, Sendika Binasını Kur'an-ı Kerim Okutarak Yıkattı.

Genel Maden İşçileri Sendikasının (GMİS) genel başkanlığına seçilen Ramazan Denizer, sendika binasını Kur'an-ı Kerim okutarak yıkattı.

GMİS'in 5-6 Mayıs'ta yapılan genel kurulunda, genel başkan Çetin Altun'dan daha fazla delegenin oyunu alarak genel başkanlığa seçilen Ramazan Denizer, sendika binasının girişini yıkatarak Kur'an-ı Kerim okuttu.

Daha sonra görevliler, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu'nun GMİS salonunda Zonguldak Müftülüğü personeline yönelik ''Bilgilendirme ve Değerlendirme'' toplantısı sürdüğü sırada sendikanın 6 katını da Kur'an-ı Kerim okutarak yıkadılar.

Denizer, gazetecilere yaptığı açıklamada, genel kuruldan önce ve seçimi kazandıktan sonra yaptığı konuşmalarda verdiği sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Kentin 5 bin civarında madenciyi şehit vermesinin yanı sıra GMİS Genel Eğitim Sekreterliği ve Türk-İş Genel Sekreterliği görevini sürdürürken, 6 Ağustos 1999'da evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren ağabeyi Şemsi Denizer'i kaybettiğini belirten Denizer, şöyle konuştu:

''Benim inancımın önüne kimse geçemez. Çalıştığımız ocaklar tehlikeli yerlerdir. Gelecekte kazaların yaşanmaması ve sendikamızın tertemiz olmasını istiyoruz. Sendikayı kaçan bereketini geri getirmek için yıkattım.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

title