Haberler

Selami Ekici Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazası

BBP Genel Başkan Yardımcısı Selami Ekici, eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin, "Kasta varan ihmaller cümlesini kullanma...

BBP Genel Başkan Yardımcısı Selami Ekici, eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin, "Kasta varan ihmaller cümlesini kullanmak istemiyorum ama netice, ulaştığımız kanaat, aramama ve kurtarmama faaliyeti olmuştur" dedi.

Olaya ilişkin soruşturmayı takip eden avukat Ekici, parti çalışmaları için geldiği Darende ilçesinde, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Olayda yaşamını yitiren gazeteci İsmail Güneş'e ait olduğu iddia edilen ve basına yansıyan son ses kaydına işaret eden Ekici, "Bu ses kaydı kamuoyuna yeni yansıdı ama soruşturma kapsamında bu ses kaydı dosyada mevcuttu" dedi. İsmail Güneş'in olay günü İHA Genel Müdürlüğü, parti genel merkezi ve 112 acil servisle konuşmalar yaptığını hatırlatan Ekici, "Bu görüşmelerin çoğu basına yansımıştı. 155 ile yaptığı konuşma gerçekten Türkiye'de arama kurtarmanın nasıl bir zafiyet içerisinde olduğunu gösterir olması açısından dikkat çekicidir" diye konuştu.

155 Polis İmdat hattında konuşan görevli memurun tavrı ve hareketlerini de kamuoyunun takdirine bıraktıklarını ifade eden Ekici, "Kasta varan ihmaller cümlesini kullanmak istemiyorum ama netice, ulaştığımız kanaat, aramama ve kurtarmama faaliyeti olmuştur" ifadesini kullandı.

Olaydan 47 saat sonra enkaza devlet yetkililerinden önce 16 köylünün ulaştığını belirten Ekici, "16 köylü bunu başardı. Devlet tüm imkanlarına rağmen başaramadı. Biz buna 'başartılmadı, bilakis arama ve kurtarma engellendi' diye bakıyoruz. Çünkü buna ilişkin deliller de var" dedi.

İhmaller zinciri yaşanmasına rağmen, olayla ilgili bir devlet görevlisinin dahi açığa alınmadığını savunan Ekici, "Kaza diyorlar. Kaza olduğu düşünülse dahi hiçbir görevliye, bir Allah'ın kuluna soruşturma açılmadı. Bunların her biri birer birer terfi ettirildi" diye konuştu.

Kimseyi peşinen suçlu ilan etmediklerini ifade eden Ekici, "Demokrasilerde, hukuk devletinde bir zafiyet varsa, bunun bedelini ödemesi gereken birilerinin olduğunu düşünüyoruz. Çağdaş Avrupa'da ve hukuk devleti olan her yerde, adalet olan her yerde bir karşılığı vardır" ifadelerini kullandı.

BBP MKYK Üyesi Tahsin Bayram ve İlçe Başkanı Ali Gök'ün de eşlik ettiği Ekici, Darende Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kasım Gücük'ü ziyaret etti, Somuncu Baba Camisi'nde namaz kıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Muhsin Yazıcıoğlu Darende Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title