Haberler

"Şehitlerin Vahşi Çığlığı" sergisi

Güncelleme:

Artvin'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında "Şehitlerin Vahşi Çığlığı" heykel ve enstalasyon sergisi açıldı.

Artvin'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında "Şehitlerin Vahşi Çığlığı" heykel ve enstalasyon sergisi açıldı.

Artvin Çoruh Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Görsel Sanatlar ve Tasarım Bölümü Görsel Sanatlar ve Tasarım Anasanat Dalı Dr. Araştırma Görevlisi Kemal Sağlam tarafından, 15 Temmuz darbe girişimi başta olmak üzere dünyanın değişik yerlerinde yaşanan terör saldırılarına dikkati çekmek amacıyla asma köprüde hazırlanan heykel ve enstalasyon (yerleştirme) sanatı sergisinin açılışını Artvin Valisi Yılmaz Doruk yaptı.

Doruk, serginin açılını, 15 Temmuz hain darbe girişiminde Türk milletinin milli iradesine ve özgürlüğüne vurulmak istenen prangaları sembolize etmesi için asma köprünün girişine asılan zincirleri keserek gerçekleştirdi.

Eserleri inceleyen Doruk ve beraberindekiler, Sağlam'dan bilgi aldı.

Sağlam, açılışın ardından basın mensuplarına, çalışmaya 4 yıl önce Türkiye ve dünyada yaşanan terör olaylarına ve bu olaylar üzerinden yürütülen İslam düşmanlığına dikkat çekmek amacıyla başladığını söyledi. Sonraki süreçte yaşanan 15 Temmuz darbe girişimden çok etkilendiğini ve çalışmalarına bu çerçevede ağırlık verdiğini ifade eden Sağlam, İstanbul ve Ankara'daki saldırıları yansıtan iki tablo yaptığını dile getirdi.

15 Temmuz tablolarını yaparken saatlerce ağladığını söyleyen Sağlam, "Benim için en zor yapılabilecek tabloydu." dedi. Sağlam, sanat tarihinde önemli bir yeri olan Norveçli ressam Edvard Munch'un "Çığlık" tablosundan etkilendiğini ve yine sanat tarihinde köprünün önemli bir yeri olduğu için sergiyi asma köprü üzerinde açtığını söyledi.

Açılışa, Artvin Çoruh Üniversite Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Garnizon Komutanı Piyade Albay Şükrü Şendoğan, İl Emniyet Müdür Vekili Ali Rıza Güney, 15 Temmuz Şehidi Dursun Acar'ın babası Nebi Acar ve ailesi ile çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

15 Temmuz Artvin Haberler

Bakmadan Geçme

Chelsea Tottenham maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Chelsea Tottenham maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Koç Metalurji halka arz ne zaman? Koç Metalurji Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem görecek? Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Aston Villa Olympiakos maçı CANLI izle! 2 Mayıs A.Villa Olympiakos maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title