Haberler

Sehitlere Son Veda

Kazanlı Şehit Çavuş Yusuf Pazar'ı 5 Bin Kişi Toprağa Verdi.

KAZANLI ŞEHİT ÇAVUŞ YUSUF PAZAR'I 5 BİN KİŞİ TOPRAĞA VERDİ

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin saldırısının ardından operasyona giderken mayına basarak şehit olan 7 aylık asker 21 yaşındaki Jandarma Çavuş Yusuf Pazar, memleketi Ankara'nın Kazan İlçesi'nde yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. Şehit Yusuf Pazar, Kazan'da yaptırılan Şehitlik Mezarlığı'na defnedilen ilk şehit oldu.Van'da düzenlenen törenin ardından Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait kargo uçağı ile Etimesgut Havaalanı'na getirilen Piyade Çavuş Yusuf Pazar'ın cenazesi, 300 araçlık konvoy eşliğinde Kazan'a getirildi. Şehit evinin bulunduğu cadde ve sokakta bulunan tüm binalara Türk bayrağı asılırken, 2 ambulans hazır bekletildi. Operasyona gitmeden bir gün önce babası Yaşar Pazar ile telefonla konuşan şehit asker Yusuf Pazar'ın, "Baba biz iyiyiz, merak etmeyin, operasyona gidiyoruz. Burada görevimiz Pazartesi günü bitip döneceğiz" dediği belirtildi. Yusuf Pazar'ın babası ile telefon konuşmasından bir gün sonra şehit düştüğü haberi geldi. Biri kız 3 kardeşten biri olan Yusuf Pazar'ın şehit düştüğü haberini alan baba Yaşar ile anne Nurdan baygınlık geçirirken, sağlık ekiplerince müdahalede bulunuldu.

FESTİVAL EĞLENCESİ İPTAL EDİLDİ

Şehit askerin cenazesi Kazan'a getirilmeden önce evinin önünde toplanan kamlabalıkş terör örgütünü lanetledi. Bu arada Ankara'nın Güdül İlçesi'nde başlayan 'Kiraz Festivali'ndeki eğlence ve halk konseri programı ise terörist saldırı nedeniyle iptal edildi. Toplanan 5 bine yakın vatandaş, tekbir getirerek terör örgütü PKK aleyhine sloganlar attı. Cenaze daha sonra Ulucamii'ne getirildi. Ancak cami avlusu kalabalığı almayınca hemen bitişiğindeki okulun bahçesinde tören düzenlendi. Şehidin cenaze namazı burada kılındı, ardından top aracına konularak bir kilometre mesafedeki Asri Mezarlığı'na götürüldü. Cenazenin arkasından binlerce kişi mezarlığa kadar yürürken dev Türk bayrakları açıldı.

ANNE- BABA FENALIK GEÇİRDİ

Şehit askerin annesi Nurdan Pazar, oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna kapanıp, "Yavrum, sen böyle mi evine gelecektin. Yiğidimin boyuna bak, nasıl da yiğitti. Anan kurban olsun sana" diyerek göz yaşı döktü. Fenalık geçiren anne Nurdan Pazar'a sağlık görevlileri müdahelede bulundu. Oğlunun cenazesinde güçlükle ayakta duran baba Yaşar Pazar'a sandalye getirildi. Baba Pazar, oğlunun cenaze namazını oturarak kılabildi.Şehit babasını görevli askerler su verip, yüzünü okşayarak teselli etmeye çalıştı. Cenazeye Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, MHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Çakır, MHP Milletvekili Hasan Özdemir, çok sayıda vatandaş ile birlikte şehidin aynı birliğinde asker olan teyze oğlu İsa Şenlioğlu da özel izin alınarak katıldı.

DAYIDAN SAĞDUYU ÇAĞRISI

Şehit askerin dayısı Mehmez Pazar cenaze namazından önce imamın mikrfonundan yaptığı konuşmada vatandaşlara seslenerek, "Ağlayarak, üzülerek bu hainleri sevindirmeyelim. Bu kalleşlere, bu hainlere tepkimizi dile getirirken taşkınlık yapmayalım, tepkimizi başka yerlere yönlendirmeyelim, şehidimize saygı çerçevesinde sadece tekbir getirerek son yolculuğuna uğurlayalım" dedi.Şehit askerin cenazesi Kazan Asri Mezarlığı'nda yaptırılan şehitliğe ilk şehit olarak defnedildi.

ŞEHİT KOMANDO ONBAŞI GÖKDAĞ'I İZMİT'TE 5 BİN KİŞİ UĞURLADI

ELAZIĞ'ın Palu İlçesi'nin, Bingöl'ün Genç ve Diyarbakır'ın Lice ilçeleri sınırında bulunan Arındık Jandarma Karakolu'nda nöbet tutan askerlerin mevzilerine PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit düşen Jandarma Komando Onbaşı Selçuk Gökdağ'ın cenazesi İzmit'te gözyaşlarıyla toprağa verildi. Şehidin cenaze törenine, Donanma Komutanı Oramiral Emin Murat Bilgel, Eğitim ve Doktrin Komutanlığı (EDOK) Komutanı Korgeneral Selahattin Uğurlu ile Donanma Komutanlığı'ndan amiraller, Deniz Kara ve Jandarma'dan yüzlerce subay ve astsubay ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı.Şehit Komando Onbaşı Selçuk Gökdağ'ın cenazesi, uçakla İzmit'teki Cengiz Topel Havaalanı'na getirildi. Şehidin cenazesi, buradan da Yenişehir Mahallesi Şölen Sokak'taki baba evinin önüne getirildi.Burada toplanan binlerce kişi, attıkları sloganlarla PKK terörünü lanetledi. Anne Nurten Aynur Gökdağ ile babası Kemal Gökdaş, şehit oğullarının tabutunun yanına güçlükle giderek dokundu. Ağabeyleri ile kızkardeşleri ve diğer yakınları da baygınlık geçirdi.Kalabalığın 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları eşliğinde şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, İzmit kent merkezindeki tarihi Fevziye Camii'ne getirildi.

Henüz 4 aylık asker olan Komando Onbaşı Selçuk Gökdağ'ın cenaze namazına, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Donanma Komutanı Oramiral Emin Murat Bilgel, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı EDOK Komutanı Korgeneral Selahattin Uğurlu ile Donanma Komutanlığı'ndan Tüm ve Tuğamiral rütbesinde filo komutanı 10'a yakın amiral, 500 civarında Deniz, Kara ve Jandarma Komutanlıklarından yüksek rütbeli subaylar ve astsubaylar da katıldı. Yüksek rütbeli subaylar cami avlusundaki cenaze namazında en önde saf tuttu. Cenaze naması sırasında Hürriyet Caddesi ulaşıma kapandı, binlerce kişi de Yürüyüş Yolu üzerinde toplandı.Cenaze namazının ardından şehidin cenazesi top arabasına konulduğunda sayıları 5 bini bulan kalabalık, aracın ardından yürümek istedi. Ancak buna izin verilmedi. Kalabalık cenaze top arabası ile götürülürken, sık sık 'Meclis'te PKK istemiyoruz' sloganı attı.Kalabalık, namazın ardından yağan şiddetli yağmura rağmen cami önünden ayrılmadı. Şehit Jandarma Komando Onbaşı Selçuk Gökdağ'ın cenazesi, daha sonra İzmit Şehitliği'nde toprağa verildi.

ŞEHİT ER HÜSEYİN KÖKSAL, ANKARA'DA TOPRAĞA VERİLDİ

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nin Irak sınırındaki Tekeli Jandarma Sınır Taburu'na PKK'nın düzenlediği saldırıda şehit olan erlerden Hüseyin Köksal Ankara'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de katıldığı törenle toprağa verildi.Şehit er Köksal için Kocatepe Camii'nde düzenlenen cenaze törenine yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Sıkı güvenlik önleminin alındığı törene Cumhurbaşkanı Gül'ün yanı sıra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Başbakan Yarıdmcısı Ali Babacan, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Aslan Güner, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, CHP, MHP ve Ak Partili milletvekeilleri, Tarım Bakanı Mehdi Eker, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Valisi Alaattin Yüksel, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, üst düzey komutanlar ve şehidin yakınlarıyla tekerlekli sandalyeli çok sayıda gazi katıldı.Terhisine 5.5 y kala şehit düşen Hüseyin Köksal'ın annesi Emine ve babası Nurettin Köksal, törende hayli bitkindi.

Kardeşi İbrahim Köksal ise törene İbrahim, omuzuna astığı Türk bayrağı ile gelidği cenaze töreninde terör örgütü PKk'ya lanet yağdırdı. Kocatepe Camii önünde dev Türk bayrağı açılırken, üzerinde şehidin fotoğrafının bulunduğu 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' pankartı açıldı. Cenaze törenine ellerinde bayraklarla gelen vatandaşlar, 'Hepimiz askeriz, Türk bayrağı isteriz', 'Şehidim hakkını helal et bize', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Askere kalkan eller kırılsın', 'Hükümet İstifa', 'İmralı açılsın, Apo piçi asılsın', 'Hüseyin burada, Apo piçi nerede' sloganlar atttı. Törene katılanlar sık sık tekbirg etirdi.Emine ve Nurettin Köksal çefti, tören alanına şehit oğullarının tabutu getirilirken elele tutuştu ve gözyaşlarına boğuldu. Bu arada şehidin amcasının oğlu olan, Şemdinli'de aynı birlikte görev yapan ve aynı ismi taşıyan Hüseyin Köksal da birliğinden özel izin alarak cenaze törenine katıldı. Şehit er Hüseyin Köksal'ın tabutu, Kocatepe Camii'nde kılınan namazın ardından top arabasına konuldu. Şehit er Köksal, Cebeci Şehitliği'nde toprağa verildi.

ŞEHİT ER BALLAN'I, KONYA'DA 10 BİN KİŞİ UĞURLADI

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'ndeki Tekeli Jandarma Sınır Taburu'na saldıran PKK'lı teröristlerin şehit ettiği askerlerden Piyade Er Süleyman Ballan'ı, memleketi Konya'da yaklaşık 10 bin kişi son yolculuğuna uğurladı. Şehidin tabutunun tören alanına getirilmesi sırasında fenalık geçiren anne Ünzile Bulgurcu'ya sağlık görevlileri müdahale etti.Şehit Piyade Er Süleyman Ballan'ın cenazesi, Van'daki törenden sonra, askeri uçakla Konya'ya getirildi, ardından ambulansla kortej eşliğinde Konya Askeri Hastane Morgu'na kaldırıldı. Şehit er Ballan'ın cenazesi burada son kez ailesine gösterildi. Morgtan alınan şehit er Ballan'ın cenazesi, daha sonra törenin düzenlendiği Mürşat Pınar Camisi önüne getirildi.Şehit Er Ballan'ın tabutunun tören alanına getirilmesi sırasında anne Ünzile Bulgurcu ve yakınları gözyaşları içinde tabuta sarıldı. Sinir krizi geçiren anne Ünzile Bulgurcu'ya sağlık görevlileri müdahale etti. Cenaze törenine, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Garnizon Komutanı Tümgeneral Alaaddin Örsal, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Tahir Akyürek, Konya milletvekilleri ve yaklaşık 10 bin kişi katıldı.Törenin düzenlendiği alanın çevresindeki apartmanlarda oturanlar ise balkon ve pencerelerine Türk bayrağı astı. Ellerine Türk bayraklarıyla törene katılanlar da 'Şehidim, hakkını helal et bize', 'Askere uzanan eller kırılsın', 'Hepimiz askeriz, PKK'ya yeteriz', 'Kahrolsun PKK' sloganları attı.Dini ve askeri törenin ardından askerler tarafından omuzlarda taşınan şehit er Süleyman Ballan'ın cenazesi top arabasına konuldu. Ardından Garnizon Komutanlığı Bölge Bandosu'nun çaldığı marş eşliğinde Garnizon Şehitliği'nin önüne kadar götürüldü, ardından omuzlarda şehitliğin içine kadar taşındı. Şehit er Ballan'ın naaşı daha sonra burada gözyaşlarıyla defnedildi.

ÜLKÜCÜLER, ŞEHİT CENAZESİYLE ŞEHİR TURU ATTI

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde şehit düşen 11 Mehmetçik arasında yer alan en yüksek rütbeli asker olan Jandarma Uzman Çavuş 24 yaşındaki Ömer Kara, memleketi Mersin'in Tarsus İlçesi'ne bağlı Hacıhamzalı Köyü'nde toprağa verilmeden önce, ülkücü gençler tarafından önü kesilip, şehir turu attırıldı. Şehit, Ömer Kara, dolu ile karışık şiddetli yağış altında 4 bin kişinin katıldığı törenin ardından dualar ve gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Van'da düzenlenen törenin ardından uçakla Adana'ya getirilen Ömer Kara'nın cenazesi, karayolu ile Tarsus'un Hacıhamzalı Köyü'ne götürülürken, çok sayıda araçla yolda bekleyen ülkücüler, konvoyun önünü kesti. Terör örgütü PKK'ya lanet yağdıran grup, şehit cenazesinin şehir turu atmasını istedi. Güvenlik güçleri ve ülkücü grup arasında kısa süreli tartışma, şehit ailesinin izin vermesiyle son bulup, şehit cenazesi Tarsus merkezinde 100 araçlık konvoyla dolaştırıldıktan sonra Hacıhamzalı Köyü'ne götürüldü.

Hacıhamzalı Köyü İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen törene Mersin Valisi Hasan Güzeloğlu, bazı milletvekilleri, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Macit Özcan, 6'ncı Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Karasabun,Jandarma Adana Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta, Kaymakam Mehmet Gödekmerdan, Tarsus Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Dolu ile karışık sağanak yağmurun yağması cenazeyi bekleyenlere zor anlar yaşattı. Yağış nedeniyle cenaze alkışlar eşliğinde bir sınıfa alındı. Şehidin annesi 50 yaşındaki Elmas Kara ve babası 51 yaşındaki Mehmet Kara, sinir krizleri geçirerek, gözyaşlarına boğuldu. Kara ailesinin fertleri, tek tek sınıfa alınarak şehitle vedalaştı. Yağmura aldırmayan yaklaşık 4 bin kişi, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK, işbirlikçi AKP" şeklinde sloganlar atıp tekbir getirerek terör örgütüne lanetler yağdırdı. Sinir krizleri geçirip göz yaşlarına boğulan anne Elmas Kara'yı sağlık görevlileri teskin etmeye çalıştı. Şehit annesi tabutu öpüp sararak "Sen niye öldün oğlum? Sen neyin bedelisin? Bunu bana söyleyin komutanım" diyerek göz yaşı döktü. Acılı baba Mehmet Kara ise "Hükümet bu işe bir an önce çare bulsun, olağanüstü hal ilan edilsin. Başımızı dik gezmez istiyoruz. Bu Türk Milleti'nin alnı yere değmedi" diye tepkisini yansıttı.

Şehit cenazesi, kılınan ikindi namazı sonrası köy mezarlığında dualarla toprağa verildi.

MERSİN -ANKARA- İZMİT- KONYA (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title