Haberler

Şehit Annesinden Cezaevi Tepkisi

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, atıl hastane binasının cezaevine dönüştürülmesine, inşaata şehit oğlunun tazminat parasını bağışlayan 80 yaşındaki Şerife Çıkıkçı da tepki gösterdi.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, atıl hastane binasının cezaevine dönüştürülmesine, inşaata şehit oğlunun tazminat parasını bağışlayan 80 yaşındaki Şerife Çıkıkçı da tepki gösterdi.

1989 yılında Mardin Nusaybin'de görevi başında şehit düşen er İsmail Çıkıkçı'nın ailesine ödenen şehitlik tazminatı hastane inşaatının ilk bağışı olarak dernek yönetimine teslim edilmişti. Şehidin kan parasıyla temeli atılan binanın cezaevine dönüştürülecek olması ailesini derinden yaraladı. 80 yaşındaki anne Şerife Çıkıkçı ve kardeş Hasan Çıkıkçı, binanın cezaevi olarak kullanılmak istenmesine, "Hakkımızı helal etmiyoruz" diyerek tepki gösterdi. Anne Çıkıkçı, "Biz oğlumuzun kan parasıyla hastane yapılacak, hastalar şifa bulacak veya okula dönüşecek, çocuklar okuyacak diye beklerken, şimdi burasının cezaevi olacağı söyleniyor. Biz bağışı cezaevine yapmadık. Oğlumuzun üç ayda bir bankaya yatan şehit maaşı ile de öğrenci okutuyoruz. Bu kararla acımızı tazelediler" diye konuştu.

Cezaevi projesine eski Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu da karşı çıkarak, "İlkokula 20 metre mesafeye cezaevi kurulması mantık dışı. Yönetmelikte okulların karşısına içkili mekan ve gazino gibi işletmelerin yapılamayacağı belirtilmiş, ancak cezaevi ibaresine yer verilmemiş. İlköğretim okulunun karşısına cezaevi yapılmasına asla müsaade edilmemeli. Bu durum çocukların pedagojik yapısını olumsuz etkiler" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Balıkesir Nusaybin Ayvalık Mardin Politika Güncel Haberler

Tabutlardan sadece ikisinin üzerinde vardı! Reisi'nin cenazesinde dikkat çeken detay

Tabutlardan sadece ikisinin üzerinde vardı! Reisi'nin cenazesinde dikkat çeken detay

Ayhan Bora Kaplan davasında Süleyman Soylu'nun ismi tutanaklara girdi

Ayhan Bora Kaplan davasında Süleyman Soylu'nun ismi tutanaklara girdi

Evine çağırdığı 12 yaşındaki kız çocuğunu istismar etti! Karısını 'annesi' olarak tanıtmış

Evine çağırdığı 12 yaşındaki kız çocuğunu istismar etti! Karısını "annesi" olarak tanıtmış

Bakmadan Geçme

23 Mayıs Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 23 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 22 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Karısını annesi olarak tanıtıp 12 yaşındaki kızı taciz etti! Olay ne, nerede oldu? Philips boykot mu? Philips İsrail malı mı, boykot listesinde var mı? Philips Türk malı mı, sahibi kim? ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI FİNALİ! #129349 Beşiktaş - Trabzonspor maçı ne zaman, hangi kanalda? #9917 Yarın okullar tatil mi? 23 Mayıs okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Senua's Saga: Hellblade II İncelemesi: Büyüleyici Grafikler ve Derin Hikaye Ayhan Bora Kaplan davasındaki Süleyman Soylu detayı ne? Olay ne, ne oldu? Survivor final tarihi ne zaman? Survivor All Star ne zaman bitecek, şampiyonluk ödülü nedir? Sakarya Belediyesi hangi parti? Sakarya Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2024 İstanbul Sakarya yerel seçim sonuçları! Ubisoft'un Ücretsiz FPS Oyunu XDefiant Piyasaya Sürüldü: İşte Sistem Gereksinimleri 22 MAYIS YEMEKTEYİZ CANLI İZLE Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Yıldız Çağrı Atiksoy ve Berk Oktay kızlarına ne isim verdi? ASGARİ ÜCRETE ZAM GELECEK Mİ 2024: Asgari ücrete zam yapılacak mı, ne kadar kaç TL yapılacak? 2026 UEFA Avrupa Ligi ile 2027 UEFA Konferans Ligi finalleri nerede oynanacak? #129349 UEFA Ligleri İstanbul'da mı? #9917
Müşterisi olmadığı bankadan adına 350 bin TL kredi çekildi! Mağdur sayısı 150'yi geçti

Müşterisi olmadığı bankadan adına 350 bin TL kredi çekildi! Mağdur sayısı 150'yi geçti

title