Haberler

Sedye ile Getirildiği Hastaneden Yürüyerek Çıktı

Kocaeli'nin Başiskele İlçesi'nde camide temizlik yaptığı sırada minberden düşen 30 yaşındaki Sevda Kılıç, 5 ay yoğun bakımda yaşam savaşı verdi.

Kocaeli'nin Başiskele İlçesi'nde camide temizlik yaptığı sırada minberden düşen 30 yaşındaki Sevda Kılıç, 5 ay yoğun bakımda yaşam savaşı verdi. Ardından sedye ile getirildiği fizik tedavi hastanesinde, 2 yıl süren tedavinin ardından yürüyerek çıktı.

Başiskele Kulllar Mahallesi'nde oturan Sevda Kılıç, 2,5 yıl önce mahallelerindeki Merkez Camii'nde temizliğini yaparken minberden düşerek yaralandı. Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Sevda Kılıç 5 ay boyunca yoğun bakım ünitesinde tedavi gördü. Sevda Kılıç 5 aylık tedavinin sonunda hastaneden sedye ile çıkarken, İzmit Yahya Kaptan Mahallesi'nde bulunan özel bir fizik tedavi hastanesinde tedavi altına alındı. Yaklaşık 2 yıldır tedavi gören Sevda Kılıç, hastaneden yürüyerek çıktı.

Fizyoterapist Gökhan Koçak, Sevda Kılıç'ın hastanelerine sedye ile getirildiğini belirterek, "Hastamız yoğun bakımda yaklaşık 5 ay kalmış. Bu süreçte bilinci de kapalıydı. Hastanemize 2 yıl önce sedyeyle getirildi. İlk olarak hastamızın zayıf olan kaslarını kuvvetlendirme çalışmaları, denge ve kordinasyon egzersizleri yaptık. Ardından yoğun bir yürüme programına aldık. Şu anda bağımsız olarak hastamız yürüyebiliyor. Yaklaşık 200-500 metre hiç destek almadan yürüyebiliyor" dedi.

Tek başına yürüyebildiği için çok mutlu olduğunu söyleyen Sevda Kılıç, "Buraya geldiğimde hiç yürüyemiyordum. Her gün aletlerle çalıştık ve artık tek başıma yürüyebiliyorum. Çok mutluyum" diye konuştu.

Sevda Kılıç'ın babası Kemal Kılıç ise, "Kızım her Cuma günü dedesiyle birlikte Kullar Merkez Camii'ne temizlik için gidiyordu. Dengesini kaybedip düşünce yaklaşık 5 ay yoğun bakım ünitesinde kaldı. Bu süreçte hiç iletişim kuramadık. Özel bir hastane önerildi. 2 sene fizik tedavi gördü. Şu anda yürüyebiliyor. Buraya sedye ile gelmiştik, şimdi kızım istediği gibi yürüyor" dedi. - İzmitkocaeli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kocaeli Üniversitesi Kemal Kılıç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title