Haberler

Seçmen Listeleri Yarın Akşam Askıdan İniyor

Seçmen Listeleri Yarın Akşam Askıdan İniyor. 22 Temmuzda Yapılacak Olan Milletvekilliği Genel Seçimi İçin Muhtarlıklarda Askıya Çıkarılan Seçmen Listeleri Yarın Saat 17.00'a Kadar Askıda Kalacak.

Milletvekili genel seçimleri için muhtarlıklarda askıya çıkarılan seçmen listeleri yarın akşam askıdan iniyor. 22 Temmuz 2007 tarihinde yapılacak olan milletvekilliği genel seçimi için muhtarlıklarda askıya çıkarılan seçmen listeleri yarın saat 17.00'a kadar askıda kalacak.

Türkiye ilk kez Bilgisayan Destekli Seçmen Kütür Sistemi'ne göre oluşturulan seçmen listeleri 9 Mayıs 2007 tarihinden bu yana askıda bulunuyor. Seçmen kütüğünde kayıtları olmayanlar, muhtarlıklardan ya da www.ysk.gov.tr internet adresinden temin edebilecekleri Seçmen Kayıt Formu'nu dolduracak. İkametgahını diğer bir ilçeye veya ayın ilçe dahilinde bir muhtarlık bölgesinden diğer bir yere nakil eden seçmenler de yeni ikamet ettikleri muhtarlık bölgesi askı listelerine kayıt yaptıracaklar. Askı

listelerindeki bilgilerinde yanlışlık olan seçmenler de aynı formu dolduracaklar. Söz konusu formlarda T.C. kimlik bilgileri de yer alacak. Güncelleştirilmek suretiyle kesinleşen veya bu tarihten sonra herhangi bir seçim nedeniyle yeniden güncelleştirilerek kullanılan muhtarlık bölgesi askı listelerinin kesinleşmesinden sonra ikametgahını aynı ilçe içinde başka muhtarlık bölgesine nakledenlerle bir ilçeden diğer bir ilçeye nakledenler, askı süresi içinde yeni ikametgahlarını belirten belgeleriyle İlçe Seçim

Kurulu Başkanlığı'na başvurabilecek. Aynı ilçede muhtarlık bölgesini değiştirenlerin adres bilgileri, yeni muhtarlık bölgesi listesine kaydedilecek. İkametgahını başka ilçeye nakledenlerin adresleri ise yeni seçim bölgesine kaydedilecek. Taksirli suçlardan hükümlü ve tutuklu seçmen listeleri ise 17 Temmuz 2007 Salı günü askıdan indirilecek.

(DUY-MAY-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran'da Reisi'nin ölümünün ardından yönetimi geçici olarak 'Muhbir' devraldı

İran'da Reisi'nin ölümünün ardından yönetimi geçici olarak "Muhbir" devraldı

Reisi'nin ölümü sonrası gözlerin çevrildiği İsrail'den ilk yorum: Dahlimiz yok

Reisi'nin ölümü sonrası gözlerin çevrildiği İsrail'den ilk yorum: Dahlimiz yok

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title