Haberler

Sarı: Su Depolarımızın Kapasitesi 170 Bin Tona Ulaşacak

Güncelleme:

DİSKİ Genel Müdürü Yaşar Sarı, İçme Suyu Arıtma Tesisi'nin bulunduğu alanda yapımı devam inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Yapım çalışmaları devam eden 30 binlik su deposu inşasında incelemelerde bulunan DİSKİ Genel Müdürü Yaşar Sarı, deponun tamamlanması ile birlikte kentin su deposu kapasitesinin 170 bin metreküpe ulaşacağını söyledi.

DİSKİ Genel Müdürü Yaşar Sarı, İçme Suyu Arıtma Tesisi'nin bulunduğu alanda yapımı devam eden 30 binlik su deposu inşaat alanında incelemelerde bulundu. İçme Suyu Arıtma Tesisi Şube Müdürü İnşaat Mühendisi Serhat Çolak'tan bilgi alan Sarı su deposu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

7 MİLYONA MAL OLACAK

30 binlik su deposuyla ilgili teknik bilgiler veren Sarı, inşaatta 1100 ton civarında demir, 11 bin metreküp civarında da çimento kullanılacağını söyledi. İnşaatta borulama sistemi ve manavra odalarının bulunacağını ifade eden Sarı, deponun 7 milyon TL'ye mal olacağını söyledi.

ELEKTRİK KESİNTİSİNDE 5 SAAT FAAL

Deponun özellikle yaşanması muhtemel bir arıza halinde ya da herhangi bir elektik kesintisi durumundan kentin yaklaşık 5 saat boyunca su ihtiyacını karşılayacağını açıklayan Sarı, deponun elektrik giderleri bakımından da kuruma ciddi oranda katkı sağlayacağını ifade etti. Sarı şöyle konuştu: "Özellikle 24 saat esaslı çalışan işletmelerde arızalar ve elektrik kesintileri yaşanmaktadır. Bu sorunları sonucunda halkımızın yaşayacağı sorunları minimuma çekmek için bu tür depolarımız vardır. 30 binlik depomuzla birlikte su depolarımızın kapasitesi 170 bin metreküp kapasiteye ulaşacaktır."

2014 MAYISINDA TAMAMLANACAK

30 binlik su deposunu 2014 yılının Mayıs ayında tamamlamayı amaçladıklarını belirten Sarı, "Kentimizin gelişen hızı karşısında bu tür teknik altyapı çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bugüne dek kentimizin gelişim hızına paralel iş üretmeye çalıştık. Kentteki gerek, su gerekse kanalizasyon konusunda ciddi çalışmalar yaptık. Depolarımızın kapasitesini kentimizin hızı ile paralel oranda artırılması bu çalışmalardan bir tanesidir. Bu tür hizmetlerimiz devam edecektir" dedi.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Yaşar Sarı Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title