Haberler

Şanlıurfa'da Kavurucu Sıcaklar

Şanlıurfa'da etkili olan kavurucu sıcaklar vatandaşı bunalttı.

Şanlıurfa'da etkili olan kavurucu sıcaklar vatandaşı bunalttı. Kent merkezinde termometreler sıcaklığı gölgede 37 derece olarak gösterdi.

Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin bahçesinde oturacak gölge yer bulamayan hasta ve hasta yakınları, kendilerini yan tarafta refüjde bulunan ağaçların gölgesine atarak serinlemeye çalışırken, çeşitli projelere, uyarı ve cezalara rağmen çocuklar sulama kanallarında akın etti.

Şanlıurfa'da bulunan Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin bahçesinde bulunan termometre gölgede hava sıcaklığını 37 derece olarak ölçerken, Şanlıurfa Meteoroloji Müdürü Yunus Demir, hava sıcaklığının 34 derece olduğunu açıklayarak, "Yurdumuzun sıcak hava dalgasının etkisine gireceği tahmin ediliyor. Ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklığının bu hafta sonundan itibaren artarak önümüzdeki hafta boyunca bölgemizde de hissedilir derecede olmak üzere mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının haziran ayı sonuna kadar mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklenildiğinden yüksek sıcaklığa karşı hassas ve kronik hastalığı bulunan yaşlılar ve çocukların güneş ışınlarının dik geldiği 10.00 ila 16.00 saatleri arasında güneşte kalma süresinin en aza indirilmesi ve koruyucu tedbirlerin alınması gerekir. Bu saatler arasında güneşte durmak yerine gölgede durmak gerekir. Ağır işler ve spor yapılmamalı, ince açık renkli ve bol elbiseler giyilmeli, ağır ve yağlı içeceklerden kaçınılmalı ve bol bol su tüketilmelidir" dedi.

ÇOCUKLAR SULAMA KANALLARINA AKIN ETTİ

Şanlıurfa'da başlatılan 'Kanala değil, Havuza Projesi', çeşitli uyarı ve cezalara rağmen çocuklar sulama kanallarına akın etti. Aileleri ceza yemesin diye terlikleriyle yüzlerini saklamaya çalışan çocuklar, "Hava çok sıcak, havuz evimize uzak olduğu için buraya girip yüzüyoruz. Bu sulama kanalına girmeye korkmuyoruz çünkü çoğumuz yüzme biliyor" diye konuştu.

Kent merkezinde bulunan Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin bahçesindeki gölgelik alan yetersiz kalınca bazı hastalar ve hasta yakınları kendilerini hastane dışında bulunan refüje atarak ağaç gölgelerinde serinlemeye çalıştı. Vatandaşlar, "Yaz aylarında Şanlıurfa çok sıcak oluyor, dolayısıyla güneşte durmak çok zor oluyor. Hastanede hastamız var. İçerisi çok sıcak, bahçede de oturacak yer çok ve gölge yok. O yüzden biz de kendimizi yolun ortasında bulunan yeşil alana attık. Yetkililerden ricamız kentimizi yeşillendirsinler. Biz Şanlıurfa'ya alışveriş merkezlerinin yapılmasını istemiyoruz, yeşil alanların yapılmasını istiyoruz. Yıkılan 11 Nisan Stadyumu'nun yerine ve Haleplibahçe'ye alışveriş merkezi yapacaklar. Bu alışveriş merkezlerinin yerine parklar ve havuzlar yapabilirler. Büyük aile parklarının yapılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Harran Üniversitesi Yunus Demir Şanlıurfa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title