Haberler

Samsun'da Define Aranıyor

Samsun'un Tekkeköy İlçesine Bağlı Kutlukent Beldesinde Define Arama Çalışması Başlatıldı.

Samsun'un Tekkeköy ilçesine bağlı Kutlukent beldesinde define arama çalışması başlatıldı.

Edinilen bilgiye göre, Ankara'dan gelen Rıdvan K.'nın kazı sorumluluğunu üstlendiği define arama çalışması için müze müdürlüğü ve kaymakamlıktan gerekli izinler alındı. Beldeye bağlı Kelköyü'nde kazı alanının uygun görülmesinin ardından jandarma, müze görevlileri, milli emlak ve maliye görevlilerinin gözetiminde kazı çalışmaları başladı. 3 gündür devam eden kazı, iş makineleri yardımıyla yapılıyor. Alkınkaya Mahallesi'nde yol üzerindeki tepe kısmında yapılan çalışmada şu ana kadar herhangi bir hazineye

rastlanılmadığı bildirildi.

Tekkeköy ve civarında yapılan araştırmalar sonucunda bölgede milattan önce Paleolitik dönemden itibaren yerleşimin var olduğu bilinmekte. Hitit ve Frigler'e ait kalıntıların da bulunduğu bölge, M.Ö. 3. yüzyıl ortalarında Pontus devletinin sınırları içine girdi, daha sonra sırasıyla Roma, Bizans ve Anadolu Selçuklu Devleti'nin eline geçti. 1. Dünya Savaşı sırasında bölgede yaşayan Rumlar, Lozan antlaşması ile Batı Trakya Türkleri ile yer değiştirildi.

(MD-SA-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title