Haberler

Sait Faik'in Şiirleri Yeniden Okurlarla Buluşuyor

Güncelleme:

Yenilik Yayınları tarafından 1953 yılında yayımlanan birinci baskı esas alınarak hazırlanan kitap, Sait Faik'in 18 şiirinin yanı sıra ressam Fethi Karakaş'ın desen çalışmalarını da içeriyor.

Modern öykücülüğün kurucularından usta yazar Sait Faik Abasıyanık'ın şiirleri 'Şimdi Sevişme Vakti' başlığı altında İş Kültür Yayınları etiketiyle bir kez daha okurlara sunuluyor.


Tıpkı yaşam ve insan sevgisi üzerinde temellenen öykülerinde olduğu gibi, Sait Faik'in şiirlerinde de yalın ve samimi bir anlatım göze çarpıyor. Birtakım şiirsel yinelemeler ve söyleyişler haricinde ölçü, uyak gibi ögelerden uzak duran Sait Faik şiiri, taşıdığı anlatımsal özelliklerle yazarın hikâyelerini andırıyor.

Kitaba ismini veren Şimdi Sevişme Vakti'nin yanı sıra Napoli, Deli Çay, Sicilya Ormanları, Yeis gibi şiirlerin de yer aldığı kitap, yazar Leyla Erbil'in 2013 Mayıs'ında kaleme aldığı bir Sait Faik anısı ile son buluyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sait Faik Abasıyanık Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title