Haberler

Saç Çeken Polislere 3 Yıl İstendi

Güncelleme:

İzmir'de Gezi olaylarında, bir kızın saçını çekip copla vurdukları iddiasıyla açığa alınan polisler hakkında, 1-3 yıl arasında hapis cezası istendi.

İzmir'de geçen yıl Haziran ayında Gezi eylemleri sırasında, Kordon'da eylemle ilgisi olmayan bir kızın saçını çekip copla vurdukları iddiasıyla açığa alınan Çevik Kuvvet Şubesinde görevli polis memurları İ.G. ve M.K., hakkında, Cumhuriyet Savcısı 'görevi kötüye kullanmak' suçundan 1-3 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açtı.

GENÇLER COPLANMIŞTI

Geçen 2 Haziran'da, İzmir Gündoğdu Meydanı'nda polisler Gezi Parkı olaylarını protesto edenlere müdahalede bulundu. Bu sırada polis biber gazı ve cop kullanırken, gruptan da polise taş atıldı. Polis meydandaki kalabalığa sert müdahale edip dağıttı. Bu sırada Kordonboyu'nda rıhtım üzerinde oturan ve eylemle ilgileri olmadığı öne sürülen ve öğrenci olduğu sanılan birkaç genç de polislerce coplandı.

SAÇ ÇEKEN POLİSLER İÇİN SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Üç polis buradaki gençleri coplarken, biri de genç kızın saçını çekti. Bu görüntüler kamuoyunda tepkiye neden oldu. İçişleri Bakanlığı'nın görevlendirdiği Mülkiye Müfettişi Arif Yıldırım ile Polis Başmüfettişi Osman Babadağ, sözkonusu iki polisi kask numaralarından belirleyip soruşturma açtı. Müfettişlerin önce pasif göreve çektiği iki polis daha sonra açığa alındı. İzmir Barosu'da saç çeken polislerin cezalandırılması için savcılığa suç duyurusunda bulundu. Müfettişler de sanık polis memurları hakkında dava açılması için hazırladıkları dosyayı Valiliğe verdi. Valilik de dosyayı olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısına gönderdi.

"BİZE HAKARET ETTİLER"

Cumhuriyet Savcısı, müfettişlerin hazırladığı dosya ve baronun şikayetini incelemeye aldı. Savcı, sanık polis memurları ile tanıkların ifadelerini aldı. Polis memurları görüntülerde yer alan kişilerin kendileri olduklarını, mağdurların kendilerine hakaret ettiklerini, ayrıca olaylar sırasında üç gün uykusuz ve yorgun olduklarından dolayı davranışlarına hakim olamayıp, böyle bir eylemi gerçekleştirdiklerini söyledi.

OLAYIN DETAYLARI

Savcı, hazırladığı iddianamade olayın detaylarını tüm ayrıntılarıyla anlattı. Savcı, görüntülerde yer alan ve kimlikleri tespit edilemeyen erkek şahısa polis memuru M.K.'nın elindeki copla iki kez sırtına vurduğunu, beyaz tişörtlü kadının da saçını çekip, sırtında bulunan çantaya copla vurduğunu, görüntülerde yer alan üçüncü polis memuru M.B.'nin ise sanık polislere copla vurmaması için "vurma" diye bağırmasının ardından sanıkların eylemine son verdiğini belirtti.

KAYITLAR İNCELENDİ

Savcı, ayrıca, görüntüyü çeken muhabir ile sanıkları uyaran polisin de ifadesinin alındığını, bu kişilerin ifadelerinde, mağdurların sanıklara karşı hakaret ettiklerine veya saldırdıklarına dair bir bilgilerinin olmadığı ve kamera kayıtlarında da mağdurların iddia edilen şekilde hareket ettiklerine dair bir görüntü bulunmadığını vurguladı.

"VATANDAŞLAR TARTAKLANDI"

Cumhuriyet Savcısı, iddianamede, sanıkların olay tarihinde 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüşleri yasasına aykırı hareketleri sonlandırılmak amacıyla görevli olduklarını, fakat olaya karışmayan ve sahil kenarında oturan kadın ve erkek arkadaş grubu içerisinde bulunan şahıslara karşı 'Hukuka aykırı' olarak zor kullanma yetkilerini aşarak gereksiz yere cop vurmak ve tokat atmak suretiyle vatandaşları tartakladığını belirtti. Savcı iddianamede bu nedenle görevlerinin gereklerine aykırı hareket ederek suçsuz vatandaşların mağduriyetine neden olacak ve kamuoyunda 'Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Kolluk Kuvvetlerini zan altında bırakacak eylemlere' neden olarak görevlerini kötüye kullandıkları için sanıkların 'Görevi kötüye kullanma' suçundan yargılanmaları için dava açtığını, ayrıca mağdurların kimliklerinin tespit edilmemesi nedeniyle de sanıklar hakkında etkili eylem suçundan dava açma imkanı bulunmadığını belirtti. Sanık polis memurları önümüzdeki günlerde hakim önüne çıkacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İçişleri Bakanlığı Gündoğdu İzmir Politika Güncel Haberler

Bayram namazında Gazze protestosu! Biden ve Netanyahu'nun yer aldığı pankartı taşladılar

Bayram namazında Gazze protestosu! Biden ve Netanyahu'nun yer aldığı pankartı taşladılar

Eylem Tok ve oğlu nasıl yakalandı? 20 gün önce atılan imza, firarın sonunu getirmiş

Eylem Tok ve oğlu nasıl yakalandı? 20 gün önce atılan imza, firarın sonunu getirmiş

15 yaşındaki Hacer, eski sevgilisi tarafından 120 bıçak darbesiyle öldürüldü

15 yaşındaki Hacer, eski sevgilisi tarafından 120 bıçak darbesiyle öldürüldü

Bakmadan Geçme

Yurt dışı harç pulu ne kadar 2024? #9992 Yurt dışı çıkış harcına zam mı geldi? TV YAYIN AKIŞI 16 HAZİRAN: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Bayram tatilinde kargolar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası kargolar kapalı mı? Bayram tatilinde bankalar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası bankalar kapalı mı? Bayram tatilinde noterler açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası noterler kapalı mı? Bayram tatilinde kargolar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası kargolar kapalı mı? Türkiye-Brezilya Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-Brezilya voleybol maçı saat kaçta? Türkiye-Brezilya voleybol maçı şifresiz canlı izle! Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde nöbetçi eczane nerede? Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak? Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde nöbetçi eczane nerede? Kurban Bayramı'nda AVM'ler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde alışveriş merkezleri çalışıyor mu? #128717 Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak? Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu?
Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

500

Yorumlar (31)

VATANSEVER:

BİR KAÇ VATAN HAİNİ YÜZÜNDEN POLİSİMİZİN DÜŞTÜĞÜ DURUMLARA BAK ! ALLAH YARDIMCILARI OLSUN POLİSİMİZİN.AMİN

15
24
yanıtYanıtla
mehmet MART:

Aslında o polisler duyarlı eveynlerin duygularına tercuman olmuşlardır.Ellerine sağlık.O çocuklar okumaya mı gidiyorlar, eylememi?Önce kendi haklarını öğrenip savunsunlar.Başkalarına uşaklık etmesinler.!!!!!

23
10
yanıtYanıtla
efekentlihates1903@yahoo.co.uk:

aha bi mal daha :) la haber olayla alakası olmayanların dayak yemesi. idrak problemi var heralde .

yanıt0
yanıt0
mustik2ipnesi2@hotmail.com:

Sağa sola taş atıp, molotof atıp camı çerçeveyi indirenlere de vercekmisiniz 3 yıl hapis cezası, hukuk yanlı olmaz onlarada verin 3 yıl öyleyse.

19
10
yanıtYanıtla
kaan:

sıkıysa pkklıların saçını çeksin var mı o yürek

13
15
yanıtYanıtla
ANTİ-AKEPE:

Talimatları verenler de yargılansın ..............!!!

23
5
yanıtYanıtla
oytun:

böylelerinin yüzünden hepsi kötü oluyor iyi olmuş birdaha çıkamasın inşallah

15
9
yanıtYanıtla
Suat:

Keşke polise taş atan yalakalar, şerefsizliği moda trend haline geitren paçavralar da 1-3 yıl hapis cezası ile yargılansaydı. Polis taş yiyince, molotof yiyince iyi sopa atınca hain, dayakçı polis... O polisler etrafta bu kadar vatan haini, kara paracı, hortumcu hırsız varken bu masumlar hüküm giyerse vallahi çok yazık adalet asıl o zaman biter..

10
13
yanıtYanıtla
POZİTİFAYRIMCI:

POLİSLER GENÇ KIZLARIMIZIN SAÇINI ÇEKEMEZ ONLARI DÖVEMEZ ORASINI BURASINI ELLEYEMEZ....DOKUNAMAZ BİLE ...O KADAR....BUNLAR İNSANLIK DIŞIDIR....KIZLARA GÜCÜ YETİYOR....ERKEKSE ERKEKLERLE YAPSIN AYNI HAREKETİ....O ZAMAN CEZA ALMAZDI...AMA CEVABINI ALIRDI....

16
6
yanıtYanıtla
Almanyali_66:

Vayyyyyy beee.....Hey gidi Türkiyem hey.... Tamam...dogru birsey deyil Polisin yaptigi ama sunu soruyorum : Orda o kizin Polise laf atmadigi belli mi ? Polis de zaten burnundan nefes aliyor....sinirine hakim olamamistir ? OLAMAZ mi ? Gine de cezasini ceksin ama gelelim simdi POLISE Tas atanlar ? POLISE molotof atanlar ? Kamu malini yikip dökenler ? YÜZLERI maskeli srfsizler ? Bunlara ne gibi ceza verilmeli ? Öyle tek tarafli düsünmeyin...Saygilar

8
11
yanıtYanıtla
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title