Haberler

Rusya-Ukrayna savaşının akıllı telefon pazarına faturası ağır oldu!

Güncelleme:

Pazar araştırma firması Counterpoint Research, yeni raporunda küresel akıllı telefon pazarındaki son durumu gözler önüne serdi.

Akıllı telefon pazarı, son yıllarda yaşanan olumsuz gelişmeler nedeniyle ciddi bir krizin eşiğinde. Çip krizi ve pandemi derken şimdi de Rusya- Ukrayna savaşı patlak verdi ve sektörü derinden etkiledi. Hatta savaş öncesi büyük oranda toparlanmaların yaşandığı alanda yeniden düşüşler başladı. Peki akıllı telefon pazarı, an itibariyle ne durumda?

Küresel akıllı telefon pazarında önemli düşüş

2019'da hayatımıza giren koronavirüsün etkileri günümüzde yavaş yavaş kaybolmaya başladı. Hatta 2021 yılında akıllı telefon pazarında 5 sene aradan sonra ilk kez büyüme kaydedildi. Ancak Rusya-Ukrayna krizi patlak verdikten sonra oklar yeniden aşağıya çevrildi.

Pazar araştırma firması Counterpoint Research, geçtiğimiz günlerde yayınladığı yeni raporunda küresel akıllı telefon pazarındaki son durumu gözler önüne serdi. Buna göre koronavirüsün hakim olduğu 2020 yılından itibaren satışlar ilk kez 100 milyonun altına geriledi.

Dünyanın en tehlikeli akıllı telefonları belli oldu!

Tabii burada sadece savaştan bahsetmek doğru olmaz. Zira halihazırda enflasyon, koronavirüs ve Çin'deki durgunluk -karantina nedeniyle- gibi etkenler de pazarın gerilemesinde büyük öneme sahip. Counterpoint Research, burada aylık yüzde 4 ve yıllık bazdaysa yüzde 10'luk bir düşüş olduğunu belirtiyor.

Rapora baktığımıza iki etkenin daha çok ön plana çıktığını söyleyebiliriz: Rusya-Ukrayna savaşı ve Çin'deki karantina. Bunlar, küresel tedarik zincirini derinden etkiliyor ve akıllı telefonlara olan talebin düşmesine neden oluyor.

Tabii bu böyle devam etmeyecek. Zira Counterpoint makro indeksine göre pazarda bu yaz da düşüşler devam edecek. Ancak bu yılın ikinci yarısından itibaren toparlanmalar başlayacak.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Küresel akıllı telefon sekötrü eski seviyelere ne zaman döner? Yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Kaynak: Shiftdelete / Güncel

Ukrayna Rusya Haberler

Bakmadan Geçme

MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title