Haberler

Roj Tv Davasına Devam Edildi

PKK Yanlısı Yayın Yapan Roj Tv'yle İlgili Danimarka Başbakanına Mektup Gönderdikleri Gerekçesiyle Haklarında Dava Açılan 54'ü DTP'li Toplam 56 Belediye Başkanının Yargılanmasına Devam Edildi.

Terör örgütü PKK yanlısı yayın yapan Roj TV'yle ilgili Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen'e mektup gönderdikleri gerekçesiyle haklarında dava açılan 54'ü DTP'li toplam 56 belediye başkanının yargılanmasına devam edildi.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan ve aralarında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, Şırnak Belediye Başkanı Ahmet Ertak, Tunceli Belediye Başkanı Songül Erol Abdil ve Hakkari Belediye Başkanı Metin Tekçi'nin de bulunduğu 54'ü DTP'li toplam 56 belediye başkanı katılmadı. Mahkeme heyeti, bir önceki duruşmada istenen, Danimarka Medya Sekreterliği'nin Roj TV hakkında hazırladığı raporun Türkçe'ye çevrilmiş

metninin Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından mahkemeye gönderildiğini ancak Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'nden istenen yazıya ise cevap verilmediğini bildirdi.

İddia makamı, mahkemeden Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'nden istenen yazının beklenmesini talep etti. Sanık avukatı Muharrem Erbey, RTÜK'ün mahkemeye gönderdiği, Danimarka Medya Sekreterliği'nin Roj TV hakkında hazırladığı raporun tercüme metninin, gayri resmi olarak internetten alınan İngilizce metnin tercümesi olduğunu belirterek, ''Aslında Danimarka dilinden tercümesi gerekir. Bu itibarla Adalet Bakanlığı'ndan gelecek yazının beklenilmesini talep ediyoruz'' dedi.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi. Cumhuriyet savcısı önceki duruşmada verdiği mütalaasında, Roj TV'nin terör örgütü PKK'nın yayın organı olduğunu ve örgütün amaçları doğrultusunda yayın yaptığının tartışılmaz bir gerçek olduğunu vurgulamıştı. Mütalaada, sanık 53 belediye başkanının, ''Terör örgütü PKK'ya bilerek ve isteyerek yardım etme'' suçunu işledikleri, bu sebeple 15'er yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları, 3 belediye başkanı hakkında da beraat

kararı verilmesi talep edilmişti.

(FA-FA-OMR-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title