Haberler

Rakkalı Çocuklar Zamanlarını Okul Yerine Çöplüklerde Geçiriyor

- Çöplükler ve molozlar arasında atık toplayan çocuklar Çöplükte atık toplayan 10 yaşındaki Muhammed ile röportaj Çöplükte atık toplayan 9 yaşındaki Hasan ile röportaj Suriye'de terör örgütü YPG/PKK'nın işgalindeki Rakka kent merkezi, hayatta kalmak için çöplükler ve molozlar arasında atık...

- Çöplükler ve molozlar arasında atık toplayan çocuklar

Çöplükte atık toplayan 10 yaşındaki Muhammed ile röportaj

Çöplükte atık toplayan 9 yaşındaki Hasan ile röportaj Suriye'de terör örgütü YPG/ Pkk'nın işgalindeki Rakka kent merkezi, hayatta kalmak için çöplükler ve molozlar arasında atık toplayan çocuk manzaralarına sahne oluyor.

Terör örgütü YPG/ Pkk, bir dönem DEAŞ'lı teröristlerin "kalesi" olan Rakka'yı, Ekim 2017'den bu yana işgal altında tutuyor.

Rakka kent merkezinde insani kriz her geçen gün daha da büyüyor.

DEAŞ karşıtı koalisyon güçlerinin yoğun hava saldırıları sonucu kent merkezinin neredeyse tamamı harabeye dönmüştü. Başka çareleri olmadığı için evlerine dönen çok az sayıda sivil, zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor.

Kent merkezindeki çocukların büyük bir kısmı ailelerine destek olmak için okula gitmiyor.

Yaklaşık 20 bin sivilin evlerine döndüğü kent merkezindeki çocuklar, okul ve oyun yerine günlerinin neredeyse tamamını çöplüklerde plastik atıkları toplayarak geçiriyor.

Suriyeli aktivistlere göre, YPG/ Pkk işgalindeki kent merkezinin bazı mahallerinde binaların yüzde 90'nı yerle bir olurken, yıkılan binaların enkazında halen cesetler bulunuyor.

Geçim derdi çocukların omzunda

Rakka'daki AA muhabirine konuşan 10 yaşındaki Muhammed, "Aileme destek olabilmek için iş aradım ancak bulamadım. Çöplükte atık aramaktan başka bir işim yok. İnşallah iş bulabilirim." diye konuştu.

Dokuz yaşındaki Hasan da ailesinin geçim sıkıntısı yaşadığını vurgulayarak, onlara destek olabilmek için okula gitmediğini ve çöpten topladıklarını sattığını söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Suriye Rakka PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title