Haberler

PKK'lı Cemil Bayık: ABD Ortağımız

Güncelleme:

Güvenlik güçlerinin son operasyonları ile ağır darbe alan PKK, "Ortağımız" dediği ABD'den yardım istedi.

PKK'nın Kandil'deki yöneticisi Cemil Bayık, Almanya'nın Die Ziet gazetesine verdiği röportajda ABD'den yardım istedi. Son operasyonlarla çok büyük darbe alan ve köşeye sıkışan PKK'nın lideri Bayık, Türkiye ile barış istediklerini bunun için de "ortağımız" dediği ABD'nin devreye girmesini istedi.

"ABD BİZSİZ SİYASET YAPAMAZ"

Alman medyasına konuşan Bayık şunları söyledi:

"Abdullah Öcalan bir anlaşma taslağı hazırladı ve Türkiye hükümetine bunu kabul etmelerini söyledik. Kabul etmediği taktirde de bize açılmış bir savaş olarak değerlendiriyoruz, bunu asla kabullenemeyiz. Biz Türkiye'yle barış istiyoruz. Barış sürecinde birine ihtiyacımız var. ABD bunu yapabilir. Kobani'de ABD bizim ortağımızdı. Onlar da IŞİD'e karşı savaşıyor, biz de. ABD, yakın doğuda bizsiz siyaset yapamaz."

"PKK, AVRUPA İÇİN YARARLI"

Avrupa içindeki PKK varlığının yararlı olacağını iddia eden Cemil Bayık, Kuzey koridorunu işaret ederek, "Eğer Kürtler Suriye bölgesinde daha güçlü olurlarsa Avrupa Rusya'ya olan enerji bağımlılığından kurtulabilir. Enerjinin Akdeniz'e giden yolu Rojava'dan geçiyor. Bu yol eğer garanti altına alınırsa Avrupa rahat bir nefes alır" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Cemil Bayık Türkiye Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (345)

BATUHAN:

BU İBLİS HALA DAHA YAŞIYOR MU. ?

93
10
yanıtYanıtla
.Mobil-IOS:

Barış yok artık size ölüm var nokta

63
5
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Sen yahudıye hizmet ettiğini sonunda anlayacaksın ama iş işten geçmış olacak. senin o bağımsızl kürt devletı kurmak ıstediğin yerlerde büyük İsrail devlet kurulduğu zaman senin ne devletın kalacak ne milletın.

57
5
yanıtYanıtla
23Mobil-ANDROID:

yusuffff yusuffff

57
2
yanıtYanıtla
ist:

bu ülkede dr avukat yazar bakkal pazarcı iş adamı asker polis milletvekili bakan basbakan cumhurbaskanı aklınıza gelebilecek her işte olabiliyrsanız bu pkk teröristlerine inanıp ekmeğini suyunu içtiğiniz bu vatana ihanet etmeyin onlarada yardımcı olmayın

50
3
yanıtYanıtla
1453:

Game ower oyun bitti katil vandal

49
4
yanıtYanıtla
Ey Cemil BIYIK, ERDOĞAN SİZE NE YAPTI?:

TÜRK ORDUSUNU DARMADAĞIN ETMEDİ Mİ? SUBAYLARI SİLİVRİ`YE GÖMMEDİ Mİ? OSLO''DA SÖZ VERMEDİ MİI? İMRALIYI OTELE ÇEVİRMEDİ Mİ? EĞİTİMİ 4 YILA İNDİRMEDİ Mİ? ÇOCUKLARI DAĞA GÖNDERMEDİ Mİ? TÜRKLERİ AÇILIMLA KANDIRMADI MI? SURİYEYİ SAVAŞA SOKMADI MI? TÜRKMENLERİ YURDUNDAN ETMEDİ Mİ? PETROLÜ İSRAİLE GÖNDERMEDİ Mİ? TÜRK ASKERİNİ GERİ ÇEKMEDİ Mİ? BARZANİYE SİLAH VERMEDİ Mİ? SINIRLARI DELİK DEŞİK ETMEDİ Mİ? TÜRKİYEYİ BÖLMEDİ Mİ? KOMŞULARIYLA DÜŞMAN ETMEDİ Mİ? Söyle daha ne yapsın?

13
39
yanıtYanıtla
naxcıvanlı:

TÜRKÜN bayrağını öpeceksiniz.

41
11
yanıtYanıtla
jöh:

la hadi ülkeyi bölde görelim sizi bitirince barış gelecek ben cizredeyim sen nerdesin

42
9
yanıtYanıtla
TÜRK MİSAPERVERLİĞİ:

SENİ DİYARBAKIR SURA DAVET EDİYORUZ BAYI EĞER ERKEĞİM DİYORSAN GEL BİZ MİSAFİR PERVER İNSANLARIZ GELMİŞKEN ON BEŞ YİRMİ KURŞUN YEDİRİRİZ SANA

40
9
yanıtYanıtla
Tüm 345 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title