Haberler

PKK, 16 Yaşından Küçük Çocukları Bırakıyor

Güncelleme:

Kandil'de PKK yöneticileri ile görüşen Cenevre çağrısından bir heyet, PKK'nın dağa çıkan 16 yaşından küçük çocukları geri göndereceğini açıkladı.

Merkezi Cenevre'de bulunan Sivil Toplum Kuruluşu Cenevre Çağrısı'ndan bir grup, Kandil Dağı'nda görüştükleri PKK yöneticilerinin örgütteki 16 yaşından küçüklerin geri gönderileceğini söylediklerini açıkladı.

"16-18 YAŞ ARASI ÇOCUKLAR AİLELERİ İLE GÖRÜŞTÜRÜLECEK"

Cenevre Çağrısı'ndan yapılan yazılı açıklamada PKK yöneticilerinden Bahoz Erdal ve Delal Amed ile görüşüldüğü vurgulandı. Açıklamada, örgüt yöneticisi bu kişilerin, tespit etmeleri halinde 16 yaşından küçük çocukların geri gönderileceğini, 16- 18 yaş arasındakilerin ise aileleri ile görüştürüleceğini söyledikleri belirtildi.

"DURUMU YAKINDAN İZLEYECEĞİZ"

Örgütün, 2013 yılında 'Çocukların Silahlı Çatışmaların Etkilerinden Korunmasına Dair taahhütnameyi imzaladığı hatırlatılan Cenevre Çağrısı'nın açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:

"Taahhütnamenin uygulanmasının takibi ve izlenmesi, taahhütnamenin bütünleyici ayrılmaz bir parçasıdır. Cenevre Çağrısı durumu yakından izlemeye devam edecektir ve koşullar ne olursa olsun, söz konusu olan 16 yaş altındaki, çocukların ailelerine güvenli bir şekilde dönmelerini ummaktadır."

AİLELERDEN İLK YORUM

Kandil'de örgüt yöneticileri ile görüşen Cenevre çağrı heyetinin yaptığı açıklamayı değerlendiren aileler bütün çocukların geri gönderilmesini istedi. Van'dan elip oturma eylemine katılan 14 yaşındaki E. T.'nin Süreyha Toklar, "Cenevre sözleşmesi var. 16 yaşındaki çocukları inşallah gönderirler. Buradaki annelerin hepsi çocuklarını istiyorlar. Onlarda anne yürekleri yanıyor. İnşallah tüm çocukları bırakılır. İnşallah bir çözüm olur, kan akmaz. İnşallah çocuklar ölmez, analar ağlamaz" dedi.

TÜRKÇE KÜRTÇE SLOGANLAR

Öte yandan çocukları PKK tarafından kaçırılan anneler, bugün oturma eylemini sürdürdükleri Dağkapı Meydanı'ndan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine kadar yürüdü.

Oturma eylemlerine Dağkapı Meydanı'nda devam eden anneler Kürtçe ve Türkçe "çocuklarımızı istiyoruz" sloganları atarak, Elazığ Caddesi'nden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önüne geldi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Fehman Hüseyin Cenevre Güncel Haberler

500

Yorumlar (46)

hamido:

ne kadar türksem okadar kürt ne kadar kürtsem okadar türküm canım vatanıma helal olsun attığımı vururum vatanıma yan bakan kürtte olsa indiririm hamido bu sözden sonra şehit edildi bizde aynı yolda yürüyoz haydi meydan allah korusun iş başa düşerse askerden önce biz sileriz pkkyi

58
27
yanıtYanıtla
INSAN123@gmail.com:

HAMİDO kardeşim, bende Karadenizli bir vatandaşım , senin gibi ülkesini milletini seven bir Allah (c.c.) kuluyum.Bu güzel yorumundan ötürü büyüksen ellerinden küçüksen gözlerinden öpüyorum...Allah (c.c.) razı olsun ülkesi milleti dini imanı için çalışanlardan...

yanıt0
yanıt0
DÜŞÜNÜYORUM:

EY SELAHATTİN DEMİRTAŞ YA BUNA NE DİYECEKSİN ??? HANİ O ANNELER MİTTEN PARA ALIYORLARDI ROL YAPIYORLARDI BİRKEZ DAHA YALANCI ÇIKTIN HİÇ UTANDINMI ???BDP Lİ VB.DÜŞÜNCEDEKİ VEKİLLERE DİYORUMKİ KENDİ ÇOCUKLARINIZI KARDEŞLERİNİZİ YEĞENLERİNİZİ YAKINLARINIZI PKK YA GÖNDERİNKİ BENDE DİYEYİMKİ SİZ ADAMSINIZ VE HAKLI BİR DAVANIZ VAR !!! İŞTE SİZİN GERÇEK YÜZÜNÜZ SİZ ANCAK CAHİL FAKİR FUKARANIN ÇOCUKLARI NIN CANI KANI ÜZERİNDEN MENFAAT SAĞLAYICI BU GÜZEL ÜLKEYİ KARIŞTIRICI BÖLÜCÜ KARDEŞİ KARDEŞE KIRDIRICI KISACA BU DÜNYASINIDA MAHŞERİNİDE KENDİ ELLERİYLE BERBAT ETMİŞ GAFİLLERSİNİZ...

37
15
yanıtYanıtla
SELEHATTİN DEMİRTAŞali_482@hotmail.com:

NE KADAR AHMAKSIN YORUM YAPMADAN ÖNCE SELEHATTİN DEMİRTAŞI BİRAZ ARAŞTIRSAYDIN YA.

yanıt0
yanıt0
mehmet:

birucu daga baglı siyaset yapanlar kahrolsun allah islah etsin

42
7
yanıtYanıtla
Nermin:

duymak istediğinizi görmek istediğinizi görüyorsunuz kaçırılanlar kürt çocukları neden yalan söylesin anneleri örgüte gelince dünyanın 2 Büyükordusunun pkk yok etmiyosa kürtlere duyduğu saygıdandır çünkü her kürt pkk olmaya bilir ama her pkk kürt... birilerin ailesi anneleri babaları çoçukları

38
11
yanıtYanıtla
OKU OKU OKU OKU.....:

BEN DE DOĞULUYUM AMA BU DAĞA GİDENLERİN AMAÇLARININ NE OLDUĞUNU ANLAMIYORUM KARDEŞİM SENİN ANNEN BABAN MÜSLÜMAN AMA ONLAR SENİ DİNDEN SOĞUTUYOR TMM KABUL EDİYORUM ZAMANINDA BİZLERE YAPILMIŞ TÜRLÜ İŞKENCELER VAR BU ÜLKE TARAFINDAN AMA KARDEŞLERİM BİZ MÜSLÜMANLIĞIN SON KALESİYİZ BU YÜZDEN BİRLİK OLMAMIZ ŞART,BİZ SADECE BU DÜNYAYA HİZMET EDEMEYİZ BİZİM AHİRETİMİZDE VAR GELİN CAN KARDEŞLERİM HUZURU BOZANLARA KARŞI MÜSLÜMANLIĞIMIZLA BİRLİK OLALIM...

24
16
yanıtYanıtla
OKU OKU OKU OKU.....biryudum84@hotmail.com:

BIRAKIN PKK NIN MÜSLÜMAN OLDUĞUNU LAN ADAMLARIN İÇİNDE YAŞIYORUM ADAMLAR İSLAMDAN SOĞUTUYORLAR...HİÇMİ KURAN-I KERİM OKUMUYORSUN MÜSLÜMAN KARDEŞİM ORDA KURALLAR BELLİDİR AŞAN İNSANLARDIR HER YAPILANI MÜSLÜMANLIĞA BAĞLAMAYIN ALLAHU EKBER DİYİP KAFA KESENLERİN MÜSLÜMAN OLDUĞUNAMI İNANIYORSUN KALPLERİNİMİ AÇIP BAKTINMI LAGA LUGA YAPMAYIN PKK KENDİNİ TANRI OLARAK GÖSTEREN APO NUN ABD TARAFINDAN SİLAHLA DETEKLENEN İSLAM KARŞITI BİR ÖRGÜTTÜR BUNLARIN ANLAŞMASI OLMASA SİLAH NERDEN ALIYOR BIRAKIN BU İŞLERİ YALAN YANLIŞ KİTAP OKUYACAĞIMA HİÇ OKUMAM DAHA İYİ KAFANIZA SOKUN...

yanıt0
yanıt0
ersin ertaş:

gidenlerin yarısına yakını zorla götürülüyor...

19
20
yanıtYanıtla
cizreliyok_ki@hotmail.com:

o çocuklar gelsınler gıt onlara söyle zormalı götürülüdünz yalan konusmayın

yanıt0
yanıt0
Tüm 46 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title