Haberler

Pendik'teki Silahlı Saldırı

Pendik'te 17 yaşındaki Helin Palandöken'in öldüğü, 2 kişinin de yaralandığı silahlı saldırı protesto edildi.

Pendik'te 17 yaşındaki Helin Palandöken'in öldüğü, 2 kişinin de yaralandığı silahlı saldırı protesto edildi.

Saldırının gerçekleştiği Güzelyalı Tren İstasyonu önünde bir araya gelen Palandöken'in akrabaları ve arkadaşları ile İstanbul Kadın Meclisi üyeleri, "Helin Palandöken için sessiz kalmıyoruz" yazılı pankart açıp bir süre slogan attı.

Gruptakiler adına basın açıklaması yapan Beyza Aksoy, benzer başka saldırılar olmaması için toplandıklarını söyledi.

Aksoy, Helin Palandöken'in katiline verilecek cezada indirim uygulanmamasını isteyerek, "Bu, aşk ya da kıskançlık cinayeti değil, doğrudan kadın cinayetidir. Şiddete, cinayete mazeret üretmek, cinayeti aklamak, ortak olmak demektir. Öldürülen kadınlara karşı sorumluluğumuz, en ufak bir meşrulaştırmaya dahi izin vermemektir." diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından, olay yerine karanfil ve Palandöken'in fotoğraflarını bırakan gruptaki bazı kişiler, gözyaşlarını tutamadı. Palandöken'in teyzesi Fethiye Akın da internetten silah satışına tepki göstererek, "idam isteriz" diye bağırdı.

Mustafa Y, Pendik Güzelyalı Tren istasyonu'nda, lise öğrencisi Helin Palandöken'i silahla vurmuş, burada bekleyen 2 kişiyi de yaralamıştı. Palandöken olay yerinde hayatını kaybederken, yaralılar hastaneye kaldırılmıştı. Olayın ardından Pendik Ticaret Meslek Lisesi'ne giden saldırgan, burada intihara kalkışınca polis ekiplerince gözaltına alınarak, sevk edildiği hakimlikçe tutuklanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Palandöken Güzelyalı İstanbul Pendik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title