Haberler

Pakistan, 4 X Milgem Savaş Gemilerini Satın Almak için Türkiye ile Anlaşma İmzaladı

Pakistan Donanması 4 X Milgem sınıfı savaş gemilerini satın almak için Türkiye ile anlaşma imzaladı. Gemilerin, Pakistan Donanmasının savaş yeteneklerini arttıracağı ifade edildi.

Pakistan Donanması 4 x MİLGEM Sınıfı Gemilerini satın almak için Milli Savunma Bakanlığı altındaki bir Askeri Fabrika ve Tersane Şirketi olan M/s ASFAT A.Ş. ile Rawalpindi, Pakistan'da bir anlaşma imzaladı.

İki ülke arasında imzalanan anlaşmayla ilgili şu bilgilere yer verildi;

"Bu sözleşme aynı zamanda bu gemilerin tasarımı için Pakistan'a tam bir teknoloji transferini ve fikri mülkiyet haklarının transferini de içermektedir. 1. ve 2. gemi İstanbul Donanması Tersanesinde inşa edilecek ve diğer iki gemi Karaçi Tersanesi ve Mühendislik İşleri'nde (KS&EW) inşa edilecektir. Sözleşmenin dikkat çekici bir özelliği 4. savaş gemisinin Pakistan'ın Denizcilik Teknolojileri Kompleksi (MTC) tarafından ortak bir şekilde tasarlanacak olmasıdır ve bu gemi ülkenin kendi imkanlarıyla tasarlanan ve inşa edilen ilk firkateyni olacaktır.

"YENİ İŞ ALANLARI YARATACAK"

KS&EW'deki 3. ve 4. gemilerin inşa edilmesi sadece endüstriyel üretime olan güveni arttırmakla kalmayacak ama aynı zamanda milli ekonomiye katkıda bulunacak, yeni iş alanları yaratacak ve Karaçi Tersanesinde yüksek derecede becerikli insan kaynaklarının yetişmesini sağlayacaktır.

"DENİZCİLİK GÜVENLİĞİ OPERASYONLARINDA KATKIDA BULUNACAK"

MİLGEM Sınıfı Gemileri sözleşmesi zaman içerisinde gelişmiş olan Pak- Türkiye stratejik ilişkilerini daha da güçlendirmek için oldukça uzun bir yol katedecektir. Bu gemilerin dahil edilmesi Pakistan Donanmasının Savaş Yeteneklerini büyük derecede arttıracaktır ve bölgede Denizcilik Güvenliği Operasyonlarına etkin biçimde katkıda bulunacaktır.

"5. NESİL SİLAH VE SENSÖRLERLE DONATILDI"

MİLGEM Sınıfındaki bir Gemi çok becerikli ve yüksek derecede potansiyele sahip bir platformdur, modern donanmalardaki herhangi bir günümüz gemisiyle kıyaslandığında daha üstündür. Bu gemi modern gizlilik özellikleriyle ve kendi imkanlarıyla geliştirilmiş olan gelişmiş bir füze sistemi dahil olmak üzere son model 5. nesil silahlarla ve sensörlerle donatılmıştır, böylece deniz savaşlarının her alanında çok yönlü operasyonlar üstlenmek için yapılandırılmıştır.

"PAKİSTAN DONANMASI GÜÇLERİNİN YETENEKLERİNİ ARTTIRACAK"

Bu modern gemilerin satın alınması, bölgesinde ve bölgesinin daha da ötelerinde Denizcilik Güvenliğinin sarsılmaz bir koruyucusu olan Pakistan Donanması Güçlerinin yeteneklerini türlü şekillerde arttıracaktır."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Pakistan Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title