Haberler

Özbekistan'da İpek Yolu Türk Üniversiteleri Fuarı düzenlendi

Güncelleme:

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te gerçekleştirilen İpek Yolu Türk Üniversiteleri Fuarı'na Türkiye ve KKTC'den 20'ye yakın üniversite katıldı. Fuar, Türk üniversitelerindeki eğitim ve olanakların tanıtılmasını amaçlamaktadır.

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te "İpek Yolu Türk Üniversiteleri Fuarı" gerçekleştirildi.

Taşkent'te başlayan Türk üniversiteleri fuarına Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) 20'ye yakın üniversite katıldı.

Türk üniversitelerindeki eğitim ve olanakların tanıtılmasının amaçlandığı "İpek Yolu Türk Üniversiteleri Fuarı"na, Özbek öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Fuarın açılışında konuşan Türkiye'nin Taşkent Büyükelçisi Olgan Bekar, bu tür fuarların ülkeler arası entelektüel işbirliğinde büyük önem taşıdığını kaydetti.

Eğitim alanındaki işbirliğini önemsediklerini dile getiren Bekar, "Çünkü eğitim ve kültür alanındaki ilişkiler iki ülke arasındaki ilişkilerin temelini oluşturmaktadır. Önümüzdeki dönemde de benzer etkinliklerin tekrarlanmasını arzuluyoruz." dedi.

Özbek öğrenciler, üniversitelerin açtıkları stantları gezerek, eğitim ücretleri, süreleri, imkanlar ve branşlar hakkında bilgi aldı.

Kaynak: AA / Güncel

Özbekistan İpek Yolu Türkiye Taşkent Uluslararası İlişkiler Eğitim Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title