Haberler

Oxford ve Cambridge Üniversiteleri Filistin'e Destek Gösterilerine Katıldı

Güncelleme:

ABD'de başlayan Filistin'e destek gösterilerine Oxford ve Cambridge üniversiteleri de katıldı. Oxford Üniversitesi öğrencileri çadırlar kurarak Filistin destekçisi öğrenci gruplarına katıldı. Cambridge Üniversitesi öğrencileri ise İsrail'le işbirliği içindeki şirketlere yatırım yapan üniversitelerini protesto etmek amacıyla kamp kurdu.

ABD'de, Columbia Üniversitesinde başlayan ve birçok üniversiteye yayılan Filistin'e destek gösterilerine İngiltere'nin saygın okulları arasında yer alan Oxford ve Cambridge üniversiteleri de dahil oldu.

Dünyanın en iyi okulları arasında yer alan Oxford Üniversitesinden öğrenciler, Pitt Rivers Müzesi'nin bahçesine çadırlar kurarak ABD başta olmak üzere diğer ülkelerdeki Filistin destekçisi öğrenci gruplarına katıldı.

"Oxford Action for Palestine (OA4P)" adlı grup, sosyal medya platformu X'teki paylaşımında, Oxford Üniversitesinin, İsrail'le işbirliği içindeki şirketlere yatırım yaparak soykırımı kolaylaştırdığını vurguladı.

Gösteriye katılan öğrenciler, üniversitelerinin, söz konusu kurumlarla ilişkilerini kesmesini isteyerek talepleri karşılanana kadar eylemlerini sürdüreceklerini bildirdi.

"Kayıtsız kalmayı reddediyoruz"

Cambridge Üniversitesi öğrencilerinden oluşan "Cambridge for Palestine" adlı grup da İsrail'le işbirliği içindeki şirketlere yatırım yapan üniversitelerini protesto etmek amacıyla King Parade Sokağı'nda kamp kurduklarını duyurdu.

Okullarının, İsrail'in Gazze'de Filistinlilere yönelik soykırımını desteklediğini belirten öğrenciler, bu duruma kayıtsız kalmayı reddettiklerini ifade etti.

Grup, "Tüm Filistinlilerin yanındayız ve Cambridge Üniversitesinin Gazze'deki soykırıma yardım ve yataklık eden kuruluşlarla olan tüm ilişkilerini açıklayıp sonlandırmasını talep ediyoruz." ifadesini kullandı.

Kampüste kurdukları kampa katılım çağrısı yapan öğrenciler, X hesabından, çadır kurma anlarına ilişkin görüntüleri de paylaştı.

ABD'nin Columbia Üniversitesinde nisan ortalarında başlayan ve dünyanın dört bir yanına yayılan protestolarda öğrenciler, İsrail'in Gazze'deki sivillere saldırılarını kınarken, okul yönetimlerinden Filistin halkına yönelik soykırım girişimini desteklememelerini talep ediyor.

Öğrenciler, üniversite yönetimlerinden "soykırıma destek sağlayabilecek" İsrail'le bağlantılı şirketlerle çalışılmaması, protestolara katılan öğrencilerin herhangi bir disiplin cezasına çarptırılmaması ve ceza alanlar için de af çıkarılması yönünde güvence istiyor.

Kaynak: AA / Güncel

Cambridge Filistin İsrail Uluslararası İlişkiler Eğitim Politika Güncel Haberler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Bakmadan Geçme

Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title