Haberler

Osmanlı Hanedanı Bodrum'da Buluştu

Doğum Gününde 2 Prens, 1 Prenses, 12 Şehzade, 2 Sultan, 2 Hanım Sultan Hazır Bulundu.

ŞEHZADE OSMAN SELAHEDDİN OSMANOĞLU'NUN 70'İNCİ DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLADILAR

OSMANLI Hanedanı mensubu Sultan Murad'ın 5'inci torunu Şehzade Osman Selaheddin Osmanoğlu'nun 70'inci doğum günü Bodrum'da düzenlenen muhteşem bir partiyle kutlandı. Osmanlı hanedanının Suriye, İngiltere, Mısır ve Ürdün'de yaşayan üyelerinin katıldığı partide Ürdün Prensi Ali Bin Nayef'in eşi Reema Nayef güzelliği ve şıklığıyla göz kamaştırdı.

Yaz aylarını Bodrum'un Yalıkavak Beldesi Develer Mevkii'ndeki villasında geçiren Sultan Murad'ın 5'inci torunu, 3 çocuk 7 torun sahibi şehzade Osman Selaheddin Osmanoğlu'nun 70'inci doğum günü, dün gece kızı Ayşe Gülnev Sultan tarafından verilen partiyle kutlandı.

2 PRENS, 1 PRENSES, 12 ŞEHZADE, 2 SULTAN, 2 HANIM SULTAN

Ege Denizi manzaralı muhteşem villada düzenlenen partiye gelen konukları tek tek karşılayan Osman Efendi'ye çok değerli hediyeler getirildiği belirtildi.

Doğum günü partisine Osman Efendi'nin kızı Ayşe Gülnev Sultan Sutton, İngiliz eşi Nicolas Sutton, oğlu Şehzade Orhan Murad Osmanoğlu eşi Brezilyalı Patricia Osmanoğlu, oğlu Şehzade Selim Süleyman Osmanoğlu eşi Sultan Alev Osmanoğlu ile şehzadelerden Mahmud Namouk, Selim Cem, Turan Cem, Tamer Nihad ve Batu Bayezid, sultanzadeler Mısır Prensi Abbas Hilmi, Ürdün Kralı 2'nci Abdullah'ın kuzeni Ürdün Prensi Ali Bin Nayef ve eşi Prenses Reema Nayef ile annesi Suhal Rinma, Ali Sutton, Tarik Sutton, Cengiz Sutton ve Ziya Sutton, hanım sultanlar Aliye Sutton ve Hanzade Özbaş da katıldı. Doğum günü kutlaması sırasında jandarmanın villa etrafında geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü.

PRENSES REEMA GÖZ KAMAŞTIRDI

69 yaşındaki Ürdün Prensi Ali Bin Nayef'ın eşi 30 yaşındaki Prenses Reema partiye siyah transparan kıyafet, pırlanta taşlı ayakkabısı ve mücevher tokalı kemeriyle katıldı ve güzelliğiyle göz kamaştırdı. Gece boyunca konukların gözlerini üzerinden ayıramadığı Reema, "Sık sık Bodrum'a tatile geliyorum. Burada eşimin akrabalarıyla olmaktan çok mutluyum" dedi.

Suriye, Mısır, Ürdün ve İngiltere'den 30 seçkin davetlinin katıldığı doğum günü partisinde şef Emre Aracı yönetimindeki orkestra Mahmudiye Marşı ile başladığı klasik müzik konserinde Osmanlı İmparatorluğu zamanında bestelenen eserlerle, Sultan 5. Murat, Fehime Sultan, Sultan Abdulaziz, Burhaneddin Efendi ve Hadice Sultan'ın eserlerini seslendirdi.

Konserde Mahmudiye Marşı, Sultan 4'üncü Murad Marşı, Milli Birlik Marşı, Valse Davet, Marş-ı Ali , Sultan 5'inci Murad'ın doğum günü Marşı ve Osmaniye Marşı da seslendirildi. Konser öncesinde Sultan Reşat döneminde düzenlenen bir konserin programın orijinal çerçevesi davetlilere dağıtıldı.

"34 YIL SÜRGÜNDE KALDIM ŞİMDİ ÇOK MUTLUYUM"

Şehzadelere uygulanan 50 yıl Türkiye'ye gelmeme yasağı nedeniyle Mısır'da doğduğunu üniversite eğitimini Mısır'da aldığını belirten Osman Selaheddin Osmanoğlu, ilk kez 35 yaşında Türkiye'ye gelebildiğini söyledi.

Partiye katılanlara "Lütfen bana Osman Bey değil, Osman Efendi diye hitap edin" diyerek uyarılarda bulunan Osman Efendi, partiyle ilgili şunları söyledi:

"Kızım Ayşe Sultan bana bugün bir sürpriz yaptı. Dedem Sultan 5'inci Murad'ın Çırağan Sarayı'nda kaldığı 28 yıl içerisinde yaptığı 550 eserle birlikte dönemin usta bestekarlarının eserlerinin yer aldığı bir konserle doğum gününü kutladık. Bu önemli günde Mısır'daki çocukluk arkadaşlarım ve şu anda başka ülkelerin prens ve prensesleri de olsa Osmanlı Hanedanı'ndan gelen yakınlarımızın katılması beni çok mutlu etti. Ayrıca bu gece tam 55 yıldır görmediğim Mısır ve Ürdün'deki çocukluk arkadaşlarımı da gördüm. 34 yıl sürgünde yaşadım. Sonra çocuklarım ve torunlarım İngiltere'de olduğu için oraya gittim. Son 10 yılımı ülkemin topraklarında geçirdim. Dedelerimizin atalarımızın gelenek göreneklerini ve Afrika'dan Arabistan'dan Avrupa'dan olan akrabalarımızı unutmamak için bu tür küçük ama önemli organizasyonlarda biraraya geliyoruz."

Yaklaşık 3 saat süren parti, akşam yemeği ve pasta kesilmesi ile sona erdi.

Yaşar ANTER-Nilüfer KANDIRMIŞ / BODRUM, DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title