Haberler

OSB Zirvesinden "Teşvik" Çıktı

Güncelleme:

Aziz Kocaoğlu, İzmir'deki organize sanayi bölgelerinin başkanlarıyla bir araya geldi.

Toplantının öncelikli maddesi, teşvik uygulamasındaki yanlışlıklar oldu. Başkan Kocaoğlu, "En azından İzmir'in OSB'lerindeki boş alanlar doluncaya kadar, bizi etkileyen il ya da illerle teşviğimizin eşitlenmesini talep ediyoruz" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'deki organize sanayi bölgesi başkanlarıyla bir araya geldi. Toplantıya İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ve Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar da katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Şato Konukevi'nde gerçekleşen toplantıda, sanayiciler isteklerini ve sıkıntılarını Büyükşehir Belediye Başkanı'na anlatarak çözüm konusunda kendilerine yardımcı olunmasını istedi. Sanayicilerin dile getirdiği en büyük sorun ise teşvik uygulamasındaki yanlışlar oldu.

Büyükşehir Belediyesi olarak kendilerine görev düşen konularda sanayicilere her zaman destek olacaklarını söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, "Yapabileceğimizi yaparız, özellikle altyapı ihtiyaçlarında. Notlarımızı aldık. Dersimizi çalışıp sonra bir daha görüşelim isteriz. Sadece ekonomi ve teşvik konuları merkezi hükümetin politikasıdır. Onun için de siyasiler gerekli mücadeleyi verecektir" dedi.

Hükümete "teşvik" önerisi

Makro rakamlara göre, İzmir'in büyüdüğünü söyleyen Başkan Kocaoğlu, bu büyümenin hem siyaseten hem de ekonomik olarak kenti güçlendireceğini vurguladı. "Teşvik" sorunuyla ilgili Hükümet'e bir öneri sunan Başkan Aziz Kocaoğlu şöyle konuştu:

"En azından organize sanayi bölgelerindeki boş alanlar doluncaya kadar, bizi etkileyen il ya da illerle teşviğimizin eşitlenmesini talep ediyoruz. Organize sanayi bölgeleri dolduktan sonra, ayrı bir politika izlenebilir. Ama liman burada, kalifiye eleman burada; üstelik insanların yaşamak istediği yer burası".

"Geride durmam gerekirse dururum"

Büyükşehir Belediye Başkanı olarak her zaman ön planda durmasının doğru olmadığını söyleyen ve "durması gereken yer" konusunda hassas olduğunu vurgulayan Başkan Kocaoğlu, "Muhalefet partisine mensup bir belediye başkanı olarak, kentin menfaati için zaman zaman geride kalmayı yeğliyorum. Kendimi göstermek ya da meşhur olmak için başkanlık yapmıyorum. Önemli olan kentin ve ülkenin kalkınması" diye konuştu.

Pastadan pay almak

Üretim yapmak için merkezi hükümetin alması gereken kararlar olduğuna da dikkat çeken Başkan Aziz Kocaoğlu, ülkenin kalkınması ve gelirinin artması durumunda işçinin ve emeğin de aldığı payın arttığını söyleyerek şöyle devam etti:

"Büyümeyen pastadan herkes fazla pay almak istiyor, sıkıntı da orada başlıyor. Pasta büyürse herkes memnun olacak, işçi de payını alacak. O yüzden üretim yapmak zorundayız. Başka çaremiz yok. Bu çerçevede bir yandan merkezi hükümetin ekonomi politikalarını üretim lehine etkileyebileceğimizi etkileyeceğiz. Diğer yandan da bizler, elimizdeki enstrümanlarla ne yapabileceksek onu yapacağız."

Raylı sistemin önemi

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Aliağa- Menderes raylı sistem hattının Torbalı'ya uzatılması çalışmalarının sürdüğünü ve Aliağa – Torbalı arasında 110 kilometrelik hattın sanayi bölgelerinin birleştirileceğine dikkat çekti. Sanayi bölgelerindeki ulaşım probleminin raylı sistemle çözülmesinin önemine değinen Başkan Kocaoğlu, "Kent dönüşümünün bir kısmı, kent içinde kalmış eski sanayilerin kent dışına çıkması ve organize sanayi bölgelerine geçmesiyle hallolacak. 1970 senesinde planlanan 1/25.000'lik planların uygulanamama nedeninin toplu ulaşımın hedeflenen bölgelere götürülememesi olduğunu gördük. Biz kentin her bakımdan dönüşüm altyapısını oluşturmalıyız. Kentin sanayisi de dahil, kent her bakımdan dönüşecek" dedi.

Kimler katıldı?

Toplantıya Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, Tire Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Metin Akdaş, Aliağa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Atıl Akkan, Bergama Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Vatansever, Pancar Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Şairoğlu, Torbalı Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Şafak Baran, Menemen Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen, Kınık Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Enver Olgunsoy, Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Talay, Buca Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Timur Yaykıran, Bağyurdu Organize Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren ve İZBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar İleten katıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Aziz Kocaoğlu İzmir Ege Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title