Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Afyonkarahisar'da."Pkk Terör Örgütü, Türklerin Olduğu Kadar Kürt...

"PKK terör örgütü, Türklerin olduğu kadar Kürt kardeşlerimizin de düşmanıdır" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu,

"PKK terör örgütü, Türklerin olduğu kadar Kürt kardeşlerimizin de düşmanıdır" dedi.

Bakan Eroğlu, İhsaniye ilçesinde vatandaşlarla bayramlaştıktan sonra, Döğer beldesine geçerek "Döğer Emre Göleti ve Sulaması" ile "Bayramlaliler Göleti ve Sulaması" tesislerinin ortak temel atma törenine katıldı.

Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, Gaziantep'te yaşanan terör saldırısına değindi.

Saldırının milleti derinden üzdüğünü ifade eden Eroğlu, "75 milyon bu şanlı bayrak için varız, ezanların susmaması için varız. Bu topraklardan bir karışını vermeyiz. Canımızı seve seve veririz. Maalesef bazı ülkelerin istihbarat teşkilatları kanlı terör örgütü üyelerini eğitiyor. Bunların Kürtlerle alakası yok. PKK terör örgütü, Türklerin olduğu kadar Kürt kardeşlerimizin de düşmanıdır" diye konuştu.

-" Afrika'da 1 milyon kişiye su götürdük"-

Eroğlu, Türkiye'de hayal edilemeyen yatırımların yapıldığını, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın bugüne kadar 2 binden fazla tesis açtığını söyledi.

55 milyon kişiye su götürdüklerini anlatan Eroğlu, şöyle konuştu:

" Afrika'da susuzluk varmış. Orada da 1 milyon kişiye su götürdük. Hedefimiz 2 milyon kişiye suyu götürmek. Biz büyük bir milletiz... Afrika emperyalist güçler tarafından sömürülürken, biz onlara insanca muamele ediyor, hizmet götürüyoruz. Bu milletin farkı bu, asil bir millet. Gelecek nesiller de bu üstün meziyeti, ahlakı taşıyacaklar inşallah."

Eroğlu, Afyorkarahisar'da cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarını gerçekleştirdiklerini dile getirerek, Zafer Haftası kutlamalarının 90. yıl dönümünde, ilde 90 milyon lira tutarında 23 tesisin temelini atarak, 1 arıtma tesisinin de açılışını ve TOKİ konutlarının anahtar teslimini gerçekleştireceklerini bildirdi.

Vali İrfan Balkanlıoğlu da, eski hükümetler döneminde bir çok ilçede kaymakamlık yaptığını, temel atılmasının ardından işlerin yürümediğini, tesislerin tamamlanamadığını belirterek, bugün ise temeli atılan tesisleri kısa sürede hizmete açıldığını anlattı.

Balkanlıoğlu, şöyle devam etti:

"Biz birlik beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz, güçlendiğimiz sürece, bölgemizde büyük bir ülke olma trendini yakaladığımızda bundan rahatsız olanlar da var. Güzel bir ramazan yaşadıktan sonra, bayramda bize büyük acı yaşattılar. Ordumuzla karşı karşıya gelmeyi göze alamayan bu kalleşler, masum vatandaşlarımızı, çoluk çocuk katlettiler. Bunların arkasında büyük güçler, devletler var. Biz sadece 3 teröristle değil, arkalarındaki güçlerle de mücadele ediyoruz orada. Tüm dünya kriz yaşarken, biz yaşamıyoruz. Birlik beraberliğimizi koruduğumuz sürece her şeyin üzerinden geliriz."

Eroğlu, Balkanlıoğlu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, İhsaniye Kaymakamı Ömer Faruk İlhan, Belediye Başkanı Halit Aşkar, AK Parti İl Başkan Mehmet Zeybek, Milli atlet Gülcan Mıngır ve beldenin en yaşlısı Cemal Gürmüş ile butona basarak tesislerin temelini attı.

-Sakız Adası'ndaki yangın-

Bakan Eroğlu, bir gazetecinin "Sakız Adası'ndaki yangınla ilgili Yunanistan, Türkiye'den yardım talep etti mi-" sorusu üzerine, şunları bildirdi:

"Talep geldiği anda yardıma hazırız. İleri teknolojiye sahibiz, bilgisayar ortamında yangınları takip edebiliyoruz. Yangının büyüklüğünü, kara ve hava ekiplerinin mesafesini, ne kadar zamanda olaya müdahale edeceğini bilgisayardan izleyebiliyoruz. Sakız Adası için de yardım isterlerse bizim için kolaydır. Bazı ülkeler yangın çıkınca talepte bulunmuyor. Sakız Adası'nın neredeyse 5'te biri yandı. Orman bütün insanlığın ortak malıdır. Geçmişte, İsrail'deki yangını söndürdük, Yunanistan'a, Makedonya'ya, Gürcistan'a, Rusya'ya kadar gittik. Yangın söndürme çalışmalarına katıldık. Daha önce de Suriye'deki yangınları söndürdük. Ama şu ana kadar talep gelmediğinden yapacağımız bir şey yok. Bu girişimleri genelde Dışişleri Bakanlığı yürütüyor. Biz sadece yardıma hazır olduğumuzu bildiriyoruz."

Muhabir: Serdar Yılmaz - Mustafa Güngör / Deniz Açık

Yayıncı: Mürsel Çetin - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: AA / Güncel

Veysel Eroğlu İhsaniye Afrika Pkk Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Lise müdürü ve oğlu feci şekilde darp etmişti! Engelli yaşlı adamdan acı haber

Lise müdürü ve oğlu feci şekilde darp etmişti! Engelli yaşlı adamdan acı haber

Reisi'nin ölümü sonrası İran'da taht oyunları! Hamaney'in koltuğu için en güçlü aday oğlu

Reisi'nin ölümü sonrası İran'da taht oyunları! Hamaney'in koltuğu için en güçlü aday oğlu

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title