Haberler

Orhangazi-Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Orhangazi'de Konuştu:

"muhalefet, Eşkıya Başının Söylediklerinden Dolayı Bize İftira Atıyor"

"MUHALEFET, EŞKIYA BAŞININ SÖYLEDİKLERİNDEN DOLAYI BİZE İFTİRA ATIYOR"

Bursa'nın Orhangazi İlçesi'nde yerel bir televizyona konuk olan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, çetebaşı Murat Karayılan'ın açıklamaları nedeniyle CHP ve MHP liderlerinin eleştirilerine yanıt verdi. Arınç, "Muhalefet bu eşkıya başının söylediklerinden dolayı bize iftira atıyor. Bu ayıp değil mi? CHP ve MHP çıkıp, 'Ben teröristin söylediği lafa itibar etmem. Senin suçladığın insanı ben suçlamam' demelidir. O adam bunu ne malum ki planlı bir hareket olarak söylemesin" dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, karayoluyla Bursa'nın Orhangazi İlçesi'ne geldi. Eşref Otel'de Olay televizyonunun programına katılan Arınç, referandum ve ülke gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. CHP'nin sandığa gidilmesini engellemek için Anayasa Mahkemesi'ne giderek iptal talebinde bulunduğunu hatırlatan Arınç, "Bu CHP'nin eski alışkanlığıdır. CHP koşa koşa gitti. Ama Anayasa Mahkemesi iptal etmedi. Ben şuna eminim ki kalbime sorarak söylüyorum. 'Evet' oyu çok yükseklerde olacak. Anayasa değişikliği kamuoyu tarafından kabul edilecektir" dedi.

MHP BARAJIN ALTINDA KALACAK

Referandumun bir seçim kampanyası olmadığına dikkati çeken Arınç, adaylara oy verilmeyeceğini, iktidarın değişmeyeceğini söyledi. Arınç, "Ama şunu biliyoruz ki halk oylamasında 'evet'in dominosu AK Parti'dir. Diğer tarafta da CHP'dir. İki parti birbiriyle yarışıyor. Sonuç ne olursa olsun bunu seçim sonucu olarak nitelendirmemek lazım. Ama hayır oyu çıkarsa CHP bunu yapabilir. 'Hayır oyları benimdir seçime girdiğinde bu hayır oyları benim haneme yazılır' diye düşünebilir. Biz iktidar olarak hesabımızı muhalefetle seçim meydanında paylaşacağız. Bizim öyle düşüncemiz olamaz biz bunu lehimize kullanmayacağız. Bu halk oylamasını hiçbir parti lehte ve aleyhe kullanmamalıdır" diye konuştu.

'MHP'yi neden değerlendirme dışında bırakıyorsunuz' soruya karşılık da Arınç, "Başbakanımız MHP ile ilgili güzel bir söz söyledi. 'CHP'nin arkasında vagon oldu' dedi. Bu MHP'ye yakışmıyor. MHP hayır oyları içinde hiçbir yere sahip olamayacaktır. Hatta seçimlerde CHP gölgesi altındaki bir MHP barajın altında kalacaktır" "diye konuştu.

DARBE YAPMAYI AKILLARINDAN BİLE GEÇİREMEYECEKLER

Arınç, 'Anayasa değişikliği olduğu taktirde statükonun biteceği ve bir korku imparatorluğunun oluşturulacağı yönünde kaygılar var. Gerçekten bir korku imparatorluğu oluşacak mı?' sorusu üzerine, bu korkuların saçma ve yersiz olduğunu söyledi. Milletin iradesinden yana olduklarını belirten Arınç, "Başka vesayet kabul etmiyoruz. Ne askeri ne de başka bir şeyin vesayetini. Biz sadece özgürlüklerden yanayız" dedi.

Bu anayasa değişikliği ile "darbeler ve cuntalar dönemini ebediyen kapatıyoruz" diyen Arınç, "Darbe yapmak isteyenler, bundan sonra geçici maddeler yaparak darbe yapmayı akıllarından bile geçiremeyecekler" diye konuştu.

TERÖR ÖRGÜTÜ İLE MASAYA OTURMADIK

Terör örgütü PKK ile işbirliği iddialarıyla ilgili bir soru üzerine ise Arınç şunları söyledi:

"Şimdi Murat Karayılan diye biri var. Eşkıyabaşı, 'Devlet ile pazarlık yaptık. Pazarlık sonucu ateşkes yaptık' demiş. CHP ve MHP de bunun üzerine bize iftira attı. Bir tarafta terörist eşkiyabaşı bir şey söylüyor. Diğer tarafta muhalefet bu eşkıya başının söylediklerinden dolayı bize iftira atıyor. Bu ayıp değil mi? 'CHP ve MHP çıkıp ben teröristin söylediği lafa itibar etmem senin suçladığın insanı ben suçlamam' demelidir. O adam bunu ne malum ki planlı bir hareket olarak söylemesin. Biz hükümet olarak terör örgütü ile masaya oturmadık. Oturmayacağız. Pazarlık yapmadık yapmayacağız. Konuşmadık konuşmayacağız. Bildiğiniz gibi istihbarat çalışmaları var. Ama istihbarat demek, MİT demek, hükümet demek değildir. MİT, ülkenin güvenliği açısından bu adamla görüşmüşse ne var bunda. Bu hükümetin pazarlık yaptığı anlamına mı gelir. MİT'i yok mu sayalım. Yaptığına bu kötü mü diyelim. Ama önemli olan konu Başbakan sanki gitti görüştü gibi muhalefet tarafından aksettirildi. Askeriye ya da MİT irtibat kuruyor olabilirler. 1993 yılından bu yana Atilla Uğur'lu komutanlardan bu yana şunların bunların gittiği konuştuğu söylenir. Ama bir bakan bir başbakan olarak hizmet eden bir kişinin bugüne kadar gittiği konuştuğu söylenmemiştir. Bahçeli'nin başbakan yardımcısı olduğu günlerde bile bu konuşmaların görüşmelerin bir vesile ile yapıldığı söylenirken hiçbir şekilde kılı kıpırdamayanların referanduma 15 gün kalmışken bunu hükümet aleyhine kullanmak istemeleri çok çirkindir. Kısaca şunu söylemek istiyorum hükümet olarak onlarla hiçbir temasımız yok." dedi.

UMARIM ZEKERİYA BEYAZ VE YAŞAR NURİ ÖZTÜRK'E SORMAZLAR

'Kılıçdaroğlu'nun türban sorunun da biz çözeceğiz' açıklamasıyla ilgili olarak Arınç, Kılıçdaroğlu'nun bunu nasıl çözeceğini açıklamadığını söyledi. Kılıçdaroğlu'nın danışmanı Sencer Ayata'nın bunu ulemaya soracağını belirten Arınç, "Tayyip Bey üç yıl önce, 'başörtüsü sorunu ulumaya sorulsun' dediği zaman eleştirmişlerdi. Ayata, ulemaya ne soracakmış biliyor musunuz? Başörtüsü nasıl örtülmeli. Başörtüsü İslam'ın emrimi? Umarım ki Ayata, Zekeriya Beyaz ve Yaşar Nuri Öztürk'e sormaya kalkmaz yoksa yandık" diye konuştu.

Bedelli askerlikten yana olduğunu da söyleyen Arınç, "Ama bu Genelkurmay'ın asker ihtiyacı karşılanıyor. Bedelli olsun demesi lazım. Bedelli askerlik beklentisi var" dedi.

HALKA HİTAP ETTİ

Daha sonra Orhangazi Meydanı'nda halka seslenen Arınç, Kılıçdaroğlu'nun genel af ile ilgili sözlerini eleştirdi. Arınç şöyle konuştu:

"Biz milli birlik ve kardeşlik projesini başlattığımızda muhalefet partileri CHP ve MHP bir ithamda bulundular. 'Bunlar genel affı getirecekler. Abdullah Öcalan'ı hapisten çıkaracaklar. Meclise getirecek' dediler. Bizse 'hayır genel af bizim kitabımızda yazmıyor' dedik. Ama Kılıçdaroğlu Tunceli ve Bingöl mitinglerinde bununla ilgili açıklamalar yapıyor. O nerede ne konuşacağını çok iyi bilir maşallah. 'Hayır oyu verin CHP iktidarında genel af getireceğiz' diyor. Hani bize hücum eden sen değimliydin. Hayır, oyu veren Bahçeli de Kılıçdaroğlu'nun, 'Genel af getireceğiz' demesine neden bir şey söylemiyor."

Başbakan Yardımcısı Arınç mitingle kendisine sevgi gösterisinde bulunan Alican Şeker adlı engelli ile sohbet etti. Arınç'a Orhangazispor forması da hediye edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title