Haberler

Ordu Valisi Naciye Yılmaz'ın Arama Kurtarma Çalışmaları Hakkında Bilgi Verdi

Güncelleme:

Ordu Valisi Tuncay Sonel, Fatsa ilçesinde dereye düşen Naciye Yılmaz'ın arama kurtarma çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Vali Sonel, her türlü ihtimalin değerlendirildiğini ve arama çalışmalarının devam edeceğini belirtti. Ayrıca, afetten etkilenen bölgede hasar tespitlerinin yapıldığını ve devletin zararları karşılayacağını ifade etti.

'HER TÜRLÜ İHTİMALİ DEĞERLENDİRİYORUZ'

Ordu Valisi Tuncay Sonel, Fatsa ilçesi Yavaş Mahallesi'nde evinin yanındaki kayalık alanda hayvanları için yaprak kestiği sırada dengesini kaybedip dereye düşen Naciye Yılmaz'ı arama kurtarma çalışmalarıyla ilgili yetkililerden bilgi aldı. Ardından gazetecilere açıklama yapan Vali Sonel, tüm ekiplerle olay yerine geldiklerini söyledi. Her ihtimalin değerlendirildiğini belirten Sonel, "Gördük ki engebeli ve kayalık olan fındık bahçesi çok yüksek bir yer. Orada yüksekten düşme ihtimaline karşı, yakınından geçen derede ve çevrede, devletimizin bütün kurumlarıyla etrafı tarıyoruz. Toplamda şu anda 55 görevlimiz bu bölgede arama çalışması yapıyor. 25 jandarma özel harekatımıza da yamaçlara baktıracağız. Bunlar hep ihtimal. Nerede çıkacağı ya da ne olacağı hep ihtimal olduğu için, her türlü ihtimali değerlendiriyoruz. Arama çalışmalarımız hiç aksatılmadan devam edecek. Adli ve idari soruşturmamız devam ediyor. İnşallah en kısa sürede kardeşimize ulaşırız" dedi.

'ZARAR GÖRENLER TESPİT EDİLİYOR'

Ordu'nun afetten etkilenen bölge kapsamına alındığını kaydeden Vali Sonel, "Arkadaşlarımız tarım alanlarında da hasar tespitleri yapıyorlar. Fındık, bizim olmazsa olmazımız, bölge olarak. Fındık önemli bir sosyal olgu şehrimiz için. Burada bağı, bahçesi, iş yeri, evi zarar görenler tespit ediliyor. Devletimiz güçlü arkadaşlar ve AFAD'ımız hemen İçişleri Bakanı'mızın talimatıyla ilk etapta bir 15 milyon TL gönderdi. Hemen biz arkadaşlarımızın yaralarını sarmaya çalışıyoruz ama ayrıca il geneli de afetten etkilenen kapsamına alındığı için vatandaşlarımız hiç merak etmesinler, hasarları, zararları kısa sürede yerine getirilecek devletimiz tarafından. Rabb'im devletimize zarar vermesin. Rabb'im böyle afetlerden milletimizi korusun" diye konuştu.

Vali Sonel, açıklamanın ardından arama kurtarma çalışmalarını takip etti.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tuncay Sonel Fatsa Ordu Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title