Haberler

    Orban'dan Macron'a: Boşuna Deneme, Başaramazsın

    MACARİSTAN Başbakanı Viktor Orban, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un, mültecilerin dağıtılmasını kabul etmek istemeyen Schengen Bölgesi üye ülkelerinin, bu bölgeden atılmasını talep etmesine tepki gösterdi.

    MACARİSTAN Başbakanı Viktor Orban, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un, mültecilerin dağıtılmasını kabul etmek istemeyen Schengen Bölgesi üye ülkelerinin, bu bölgeden atılmasını talep etmesine tepki gösterdi. Orban, "Eğer Macron, halihazırda yürürlükte olan Schengen kurallarını değiştirmek isterse öncelikle bu sözleşmeyi değiştirmeli. Bunu da başaramayacak, boşuna denemesin" dedi.

    ALMANYA MÜLTECİLERDEN KURTULMAK İSTİYOR

    Almanya'nın daha önce kabul ettiği mültecileri diğer ülkelere dağıtarak onlardan kurtulmayı planladığını öne süren Orban, "Almanlar da daha önce düşünmeden kabul ettikleri kişilerden (mülteciler) kurtulmak istiyor. Bunun için ise insanlık gibi argümanlar kullanıyorlar. Ama bu açıkça göçmen karşıtı bir refleks" dedi. Macaristan, mültecilerin AB üyeleri arasında dağıtılmasına karşı çıkıyor. AB'nin mülteci krizine çözüm olarak sunduğu kota sistemi kapsamında 1294 mülteciyi kabul etmesi öngörülen Macaristan, bu plana da şiddetle karşı çıkıyor.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Viktor Orban Fransa Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title