Haberler

Ömer'i Kanal Yuttu

Manisa'da serinlemek için arkadaşıyla birlikte sulama kanalına giren 8 yaşındaki Ömer Aydemir, akıntıya kapılarak kayboldu.

Manisa'da serinlemek için arkadaşıyla birlikte sulama kanalına giren 8 yaşındaki Ömer Aydemir, akıntıya kapılarak kayboldu. Kanalın üstü kapalı bölümüne sürüklenen çocuk için ekipler seferber edildi. Ancak, kanalın üzerindeki kapakların su seviyesine çok yakın ve zeminin balçıkla kaplı olması nedeniyle dalgıçlar suya giremedi. Çalışmaları izleyen çocuğun ailesi isyan etti.

Nurlupınar Mahallesi 325 Sokak'ta oturan Ömer Aydemir ve 13 yaşındaki Mesut Yıldırım, bugün saat 11.00 sıralarında, aşırı sıcaklardan bunalıp 50- 60 metre uzaklıktaki sulama kanalına girmek istedi. İki kafadar DSİ'nin koruma amaçlı yaptırdığı tel örgülerin kesik bölümünden içeri geçti. Dışarda üzerindeki kıyafetleri çıkaran Mesut Yıldırım, arkadaşı Ömer'in bir anda 2 metre derinliğindeki suda çırpındığını ve akıntıya kapıldığını gördü. Mesut Yıldırım, hemen koşarak durumu Ömer'in ailesine haber verdi. Kısa sürede olay yerine ulaşan İl Acil Afet Durum Müdürlüğü dalgıçları, Manisa Belediyesi İtfaiyesi arama kurtarma ekipleri ve polis çalışmalara başladı. Kanalın üzerindeki kapakların su seviyesine çok yakın ve zeminin balçıkla kaplı olması nedeniyle dalgıçlar suya inemedi. Kanalın üzeri kapalı bölümünün diğer ucuna barikat kuruldu. Ancak minik Ömer'in hareketsiz bedeni, azgın sularla birlikte barikatı aşarak yeniden kanalın kapalı bölümüne girdi. Bunun üzerine Ömer Aydemir'in suya girdiği yerden 6 kilometre uzaklıkta bulunan Merkez Efendi İlköğretim Okulu'nun arkasındaki sulama kapaklarına barikat kuruldu.

'BİR AVUÇ ÜZÜM ALIP KANALA GİTMİŞ'

Ömer'in dört çocuğundan üçüncüsü olduğunu ve bu yıl Kazım Karabekir İlköğretim Okulu'nun ikinci sınıfını bitirdiğini anlatan gözü yaşlı baba Salih Aydemir (40), dede Nusret Kaya ve dayı Metin Kaya da çalışmaları yakından izledi. Kasıklarından ameliyat olduğu için evde oturduğunu söyleyen baba Salih Aydemir, "Kanala girmeden yaklaşık yarım saat önce oğlumla konuşmuştum. Ona kanala gitmemesini, evde oturup kardeşleriyle çizgi film izlemesini söylemiştim. Ama beni dinlemeyip bir avuç üzüm alarak kanala yüzmeye gitmiş" diyerek gözyaşı döktü.

Dayanamayan dede Nusret Kaya da üzerindeki kıyafetlerle kanala girip aramalara katıldı. Dalgıçlarla birlikte bir süre kanalda duran dede, polis ekiplerince dışarıya çıkarıldı.

Ömer Aydemir'i arama çalışmalarının sürdüğü, kanaldaki su seviyesinin aşağıya çekilmesi için tahliyeye başlandığı bildirildi.

İlker KILIÇASLAN- MANİSA- DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title