Haberler

Okul Protokolu Bakan Çavuşoğlu ile İmzalandı

Türkler Beldesi'nde 16 derslikli ortaokul yaptırmak isteyen hayırsever işadamı Uğur Sipahioğlu ile Antalya Valiliği arasında okul protokolu imzalandı.

Türkler Beldesi'nde 16 derslikli ortaokul yaptırmak isteyen hayırsever işadamı Uğur Sipahioğlu ile Antalya Valiliği arasında okul protokolu imzalandı. Valilikte gerçekleşen törene AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Vali Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, Türkler Belediye Başkanı Hayri Çavuşoğlu ve hayırsever işadamı Uğur Sipahioğlu katıldı.

HAYIRSEVERLERİMİZİN DESTEĞİNİ GÖRÜYORUZ

Protokol öncesi konuşan AB Bakanı Çavuşoğlu, Sipahioğlu ailesinin daha önce Alanya'da birçok alanda yardım yaptığını belirterek, Alanya'da çok sayıda hayırseverimizin okul yaptırdığını görüyoruz. Hatta şu anda yeni yaptırdığımız vakıf üniversitesinin yerini de hayırseverlerimiz vakfetti. Hayırseverlerimiz ile devletimiz işbirliği yaptığı zaman okullar yapılıyor, hastaneler yapılıyor. Birçok alanda hayırseverlerimizin desteğini görüyoruz. Uğur Sipahioğlu'nun Alanya ve bölgesinde yardımları devam edecek, bundan şüphemiz yok. İnşallah en kısa zamanda okulumuz hizmete geçer dedi.

12 AY KENT CANLI OLSUN İSTİYORUZ

Alanya'nın okul yatırımları ile bir öğretim bölgesi haline dönüştüğünü vurgulayan Bakan Çavuşoğlu, En büyük arzumuz Antalya'nın turizmin başkenti olduğu gibi üniversiteler kenti olmasını arzu ediyoruz, sağlık turizminin merkezi olsun istiyoruz ki 12 ay şehirlerimiz canlı olsun, esnafımızın dükkanları açık olsun. Bunu arzu ediyoruz. İnşallah hep beraber bunu gerçekleştireceğiz diye konuştu.

BELDENİN OKUL İHTİYACINI ÇÖZECEK

Vali Öztürk ise göreve başladığı günden bugüne 16'ncı okul protokolunu imzaladığını ifade ederek, Antalya'nın hayırseverlik konusunda Türkiye çapında bir üne sahip olduğunu aktardı. Yapılacak ortaokulun beldenin okul ihtiyacını çözüme kavuşturacağını anlatan Vali Öztürk, hayırsever Uğur Sipahioğlu'na teşekkür etti.

HEDEF KISA SÜREDE TAMAMLAMAK

Hayırsever Uğur Sipahioğlu da beldeye bu yatırımı yapmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. En kısa zamanda inşaatı tamamlamayı hedeflediğini kaydeden Sipahioğlu, Birinci yaptığımız okulun plaketini geçmişte Sayın Bakanımızın babası Osman Çavuşoğlu'dan almıştık. Daha sonra Süleyman Demirel bizi köşke davet ederek birer plaket vermişti. Çok onurlanmıştık diye konuştu. Konuşmaların ardından protokol imzalandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Osman Nuri Gülay Antalya Valiliği Alanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title