Haberler

Ocampo: Bmgk, Mahkemenin Darfur'la İlgili Vereceği Karara Hazırlıklı Olmalı

Uluslararası Ceza Mahkemesi Savcısı Luis Moreno -Ocampo, BM Güvenlik Konseyi'nin (Bmgk, Mahkemenin, Sudan Devlet Başkanı Ömer El Beşir Hakkında Bir Tutuklama Kararı Alması Halinde Buna Hazırlıklı Olması Gerektiğini Belirtti.

Uluslararası Ceza Mahkemesi Savcısı Luis Moreno-Ocampo, BM Güvenlik Konseyi'nin (BMGK, mahkemenin, Sudan Devlet Başkanı Ömer El Beşir hakkında bir tutuklama kararı alması halinde buna hazırlıklı olması gerektiğini belirtti.

Ocampo, BMGK'da yaptığı konuşmada, Sudan Devlet Başkanı El Beşir hakkında tutuklama kararı çıkarılmasını istediğini hatırlatarak, mahkeme yargıçlarının bu talebi kabul etmesi halinde BMGK'nın da söz konusu kararın uygulanması için tutarlı ve birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Ocampo, ''Devlet Başkanı Beşir sizden kendisini korumanızı isteyecek, ancak uluslararası toplum suçları hasır altı edemez. Beşir'in suçları görmemezlikten gelinemez'' diye konuştu.

Uluslararası Ceza Mahkemesi Savcısı Ocampo, Darfur'da soykırımın ve tecavüz vakalarının devam ettiğini de belirterek, ''İnsani yardım halen engelleniyor, bölgede her ay yerlerinden edilmiş 5 binden fazla insan hayatını kaybediyor'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title