Haberler

Nusaybin1 Demirtaş "Baraj Yüzde 5, Tutuklular Serbest Kalsın, Yeni Bir Anayasa"

Bdp Genel Başkanı Demirtaş, Boykot Kararından Vazgeçecekleri Şartları Açıkladı

BDP Genel Başkanı Demirtaş, boykot kararından vazgeçecekleri şartları açıkladı

"BARAJ YÜZDE 5, TUTUKLULAR SERBEST KALSIN, YENİ BİR ANAYASA"

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP'nin 12 Eylül günü yapılcak referandumuna aldığı boykot kararında ısrarcı olduğunu belirterek, "Ne son gün, ne de son akşam boykot kararından dönüş yoktur. Eğer Erdoğan seçim barajını yüzde 5'e indirirse, tutuklu arkadaşlarımızı serbest kalırsa ve yeni bir Anayasa'da Kürt sorunun çözeceğini bu meydanda söylerse, biz bunu sizlerle tartışırız. Bunun dışında asla sandığa gitmek yok" dedi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde düzenleyeceği miting için ilçeye gelişinde yüzlerce araçlık konvoyla karşılandı. İlçe merkezinde tur atan BDP konvoyuna motosikletli gençler eşlik ederken, miting alanına girişte havai fişekler atıldı. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP Grup Başkan Vekili Bengi Yıldız'ın katıldığı miting alanında Abdullah Acalan fotoğrafları ile PKK flamaları açılıp, sık sık "Selam selam İmralı'ya bin selam","PKK Halktır halk burada", sloganları atıldı.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 12 Eylül Anayasası'nı da Tayyip Erdoğan Anayasası'na CHP ve MHP zihniyetine de boykotetme fırsatını yakaladıklarını ve Nusaybin halkının bu fırsatı kaçırmayacağını söyledi. Nusaybin halkının da demokratik özerlik istediğini savunan Demirtaş, "Nusaybin halkı, ben artık Nusaybin'de anadilimde eğitim yapmak istiyorum, Nusaybin'in vergi dairesinde hastanesinde kendi dilimi konuşacağım diyecek. Ben artık, kendi kendimi yöneteceğim diyecek. Ben artık özgürlük, demokratik özerklik isteyeceğim diyecek. Bırakın AKP'nin makarnacı tayfası evet desin, bırakın CHP-MHP'nin Ergenekon tayfası hayır desin. Ama bu ülkede kendi onuru ile şerefi ile yaşayan herkes boykot desin. Sandıklar sizin olsun meydanlar bizim olsun desin. Bir tek Nusaybinli 12 Eylül günü sandık başına gitmesin. Bunlara öyle bir cevap versinler ki felekleri şaşsın felekleri" dedi.

Demirtaş, "Tayyip Erdoğan'ın mitinglerinde serinletici gaz sıkıyorlar, bizim mitinglerimizde biber gazı sıkıyorlar" diyerek bunu hesabını sandıklarda soracaklarırnı söyledi. Boykot'un kendileri için yeni bir anayasa olduğunu savunana Demirtaş, şöyle dedi:

"Nusaybin'i durdurabilecek tek şey yeni bir anayasa olacak. Tayyip Erdoğan'a diyeceğiz ki, sen bizi tanımıyorsan biz de seni tanımıyoruz. Sen boş konuşursan, biz de sandıkları boş göndereceğiz. ve sen bu copları başımıza çalıyorsan, bizde bu sandıkları senin başına çalıyoruz diyeceğiz. 80 yıllık Kürt sorunun çözmüyorum diyeceksin, mağdem müzakereden kaçıyorsan biz de seni yok sayacağız. AKP meydan meydan dolaşıp kafaları karıştırıyor. BDP, boykot kararında ısrarcıdır. Ne son gün, ne de son akşam boykot kararından dönüş yoktur. Eğer Erdoğan seçim barajını yüzde 5'e indirse, tutuklu arkadaşlarımızı serbest kalırsa ve yeni bir Anayasa'da Kürt sorunun çözeceğini bu meydanda söylerse, biz bunu sizlerle tartışırız. Bunun dışında asla sandığa gitmek yok"

AK Parti ikditarının bütün telefonları ve konuşmaları dinlediğini ileri süren Demirtaş, halkan telefonda boykot çağrısı yapmasını ve bunu da AK Parti'nin duymasını istedi. Referandumda evet ya da hayır çıksa da kendilerinin her durumda kazanan olacaklarını belirten Demirtaş, "Unutmayın ki hiçbir hırsız çaldığını tekrar geri vermez. Şimdi bu devlet 80 yıldır bizim olanı, sizin olanı çaldı. Bu hırsızlardan bizim olanı alacağız. Bunlar kendiliğinden vermeyecekler. Biz boykot diyeceğiz ve yeni Anayasa isteyeceğiz. Bundan geri adım atmayacağız" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İran'ın yeni liderini tanıyalım! İşte para musluğunun başından zirveye uzanan yol

İran'ın yeni liderini tanıyalım! İşte para musluğunun başından zirveye uzanan yol

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title