Haberler

Nafi Güral, Gazi Üniversitesi Öğrencileriyle Bir Aradaydı

Güncelleme:

Başarının kuralları olduğunu vurgulayan Güral, gençlere önce istemelerini tavsiye ederken hayal ettiklerinin de peşinden gitmelerini öğütledi.

Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen V.AKG'13 Akademi Kariyer Günleri'ne katılan Kütahya Porselen Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, öğrencilere iş yaşamı hakkında altın değerinde önerilerde bulundu.

Kütahya Porselen Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, yarım asırdan fazla bir süredir içinde yer aldığı iş hayatında edindiği deneyimleri, birikimleri ve yaşadıklarını Gazi Üniversitesi öğrencileriyle paylaştı.

İş hayatına küçük yaşta başladığını ve üniversite okuyamadığını söyleyen Nafi Güral, herkesten daha fazla çalışarak bu açığını kapattığını ifade etti. Başarı için gerçekçi hayaller kurulması gerektiğinin altını çizen Güral, "Hayallerinin peşinden koşanlar muhakkak başarıya ulaşır. Ayağınızı yere sağlam basın, gözünüz zirvelerde olsun," dedi.

Beklediğim tepkiyi alamadığım için İngilizce öğrendim

Konferansına kendi hayatından verdiği örneklerle devam eden Güral, " Yurtdışından anlaşma sağlamak üzere olduğum bir konuğum geldi. Tercümanım da yanımdaydı. Ancak benim heyecanım ile karşı taraftan beklediğim tepki aynı değildi. Oysaki adamın yerinden fırlaması lazımdı. Tercümana ne olduğunu sordum. 'Efendim ben biraz yumuşattım söylediklerinizi' yanıtı alınca artık İngilizce öğrenmenin vakti geldi dedim ve hemen çalışmalara başladım. Kısa sürede İngilizce öğrendim. Demek ki isteyince oluyormuş" dedi.

Durağan kişilerden uzak durun

Kendi işini kurmak isteyenlere de tavsiyeler yönelten Güral, çevrelerindeki kişileri olumsuzluğa ittikleri ve başarıdan uzaklaştırdıkları için durağan kişilerden uzaklaşmaları tavsiyesinde bulundu. Güral bu sözlerini şu örnekle açıkladı: "İstanbul'a yakın Sapanca civarında farklı bir otel yapmak arzusu içindeydim. Şu anda otelimizin olduğu yeri görünce 'Tamam, işte burası' dedim. Ama kime sorduysam 'Olmaz, oraya kimse gelmez, boşu boşuna para yatırıyorsun" yanıtı aldım. Oysa ben çok inanmıştım. Bu nedenle şevkimi kıran insanlardan uzaklaştım, inanç ve kararlılıkla çalışmalara başladım. Bugün Sapanca'daki otelimizin tek sorunu var. O da yer bulamamak."

İşinize aşık olun

Güral, gençlere 'işinize aşık olun" tavsiyesinde bulunurken, yönetici engeli tehlikesine karşı da uyardı. Liderlerin çalışacağı insanları iyi seçmesi gerektiğini vurgulayan Güral "Kurumsallaşmak çok önemli. İyi yöneticiler seçmelisiniz. Benim görev verdiğim kişiler, işi benden çok daha iyi yapıyorlar. Ama bir lider olarak hesaplanmış riskler almalısınız" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Gazi Üniversitesi Kütahya Porselen Nafi Güral Durağan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title