Haberler

Müsteşar Yardımcısı: HSYK'nın 'Ben' Merkezli Bir Zümre Tarafından Ele Geçirildiğine Şahit Olduk

Adana'da Yargıda Birlik Platformu üyeleri, yaklaşan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) seçimleri öncesinde 7 ilden gelen yaklaşık 750 hakim ve savcı ile buluştu.

Adana'da Yargıda Birlik Platformu üyeleri, yaklaşan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) seçimleri öncesinde 7 ilden gelen yaklaşık 750 hakim ve savcı ile buluştu. Hakim ve savcılara seslenen Yargıda Birlik Platformu Üyesi Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahattin Menteş, "HSYK'nın 'ben' merkezli bir zümre tarafından adeta kurtarılarak ele geçirildiğine üzülerek şahit olduk" dedi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ev sahipliğinde Adana Anamemon Oteli'nde gerçekleştirilen ve 'Büyük Çukurova Buluşması' adı verilen toplantıya katılanlar, birlikte kahvaltı yaptıktan sonra HSYK seçimleri, meslekte yaşanan sorunlar ve çözüm önerilerini paylaştı. Konuklara ilk olarak seslenen Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, katılım gösteren Adana, Gaziantep, Hatay, Mersin, Kahramanmaraş, Osmaniye, Kilis illeri ile Ceyhan, Kozan, Nizip, İskenderun, Silifke, Tarsus, Elbistan ilçelerinde görevli hakim ve savcılar ile Yargıda Birlik Platformu üyeleri olan HSYK Genel Sekreteri Bilgin Başaran, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahattin Menteş, Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcısı Ali Çalık, Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ramazan Kaya, İstanbul Anadolu Başsavcı Vekili Ömür Topaç ve HSYK Başmüfettişi Mehmet Yılmaz'a teşekkür etti.

Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahattin Menteş de, platformun 17 Nisan'da Konya'da tanıtıldığını anımsattı. Ülkede görev yapan yaklaşık 15 bin hakim ve savcının sesi olmayı istediklerini anlatan Menteş, platform üyelerinin HSYK seçimleri için bir araya gelen aday adayları olmadığını söyledi. HSYK'nın yapısını, 'şeffaf, demokratik, bir grup veya zümrenin etkisinden uzak, liyakatı esas alan' ilkeler çerçevesinde oluşturmayı amaçladıklarını aktaran Menteş, "Amacımız herkes tarafından benimsenen, adil bir sistemin kurulumunu sağlamaktır" diye konuştu.

'TARAFGİRLİK' AÇIKLAMASI

Hakim ve savcıların, 'ağır iş yükü, geçim sıkıntısı, adil olmayan iş dağılımı, branşlaşmanın olmaması ve ailesine vakit ayıramama' gibi sorunlarının olduğunu bildiren Selahattin Menteş, şunları kaydetti:

"Meslek hayatımızda bu sorunlarla boğuşmamızın yanında kamuoyunda meydana gelen birçok olumsuz gelişmenin de faturası ne yazık ki yargıya kesilmektedir. Bu sorunları beraberce kuvvetimizi dağıtmayarak, bir tutarak birlikte aşabileceğimizi düşünüyorum. Elbette sorunların çözüm yeri HSYK olacaktır. Maalesef yapılan anayasa referandumunda yeniden teşkilatlandırılarak kurumsal yapısı değiştirilen HSYK, tüm çabalara rağmen bahsettiğimiz sorunlara çözüm olmamıştır. Bunun de sebebi yeni bir kurumsal kimliğe bürünen HSYK'nın maalesef kamuoyunda yanlış algı oluşturularak adeta bir ele geçirme anlayışı ile şekillendirilmesidir. Ne yazık ki kısa süre önce yaşadığımız süreçte devletin birçok kademesinde olduğu gibi HSYK'nın da 'ben' merkezli bir zümre tarafından adeta kurtarılarak ele geçirildiğine üzülerek şahit olduk. Yine üzülerek belirtiyorum ki bu anlayış, kendisinden başkasına hayat hakkı tanımayan bir anlayıştır. Bu 'ben' merkezli anlayış, maalesef beraberinde karşılıklı kamplaşmayı da getirmiştir. Bu karşılıklı kamplaşmalar ideolojik zeminde cereyan ettiği için ben merkezli bu anlayış yargı mercilerinde katı tarafgirlikleri ortaya çıkarmıştır. Bu tarafgirlik, yargıyı ülke yönetimi içinde adeta siyasi bir aktör gibi kullanmaktan da çekinmemiştir. Bu tarafgir anlayışa son verilmesi için hepimize görev ve sorumluluk düşmektedir."

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera. Yusuf BAŞTUĞ/ADANA, (DHA)-

========================================

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Adalet Bakanlığı Politika Güncel Haberler

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp 'tasarruf' vurgusu yaptı

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp "tasarruf" vurgusu yaptı

Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

Bakmadan Geçme

Sakaryaspor Bodrumspor maçı CANLI izle! (HD) 30 Mayıs Sakaryaspor Bodrumspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 30-31 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 30-31 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 30 Mayıs Perşembe yarın okullar tatil mi, okul yok mu? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Survivor bireysel dokunulmazlık oyununu kim kazandı 30 Mayıs Perşembe 2024? #128250 Survivor kim kazandı? 30 Mayıs Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? #129300 Survivor CANLI izle! 30 Mayıs Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki var mı? #128250 Hudutsuz Sevda 35. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 İnci Taneleri 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 71. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Bayern Münih'in yeni teknik direktörü Vincent Kompany kimdir? Vincent Kompany nerelidir, kaç yaşında? Eyvah Eyvah nerede çekildi? Eyvah Eyvah oyuncuları, konusu ve fragmanı! Eyvah Eyvah ne zaman çekildi? #128250
Ağrı'da bir kadın, caddede üstsüz şekilde dolaştı

Ağrı'da bir kadın, caddede üstsüz şekilde dolaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title