Haberler

'Muhteşem Yüzyıl"A Almanya'dan "Uyum Ödülü"

Bavyera eyaletinde, dizinin kültürleri ve halkları kaynaştırdığı gerekçesiyle yapımcı Timur Savcı'ya "Uyum Ödülü" verilecek.

Almanya'da Bavyera Eyaleti Uyum Sorumlusu Martin Neumeyer tarafından  "Muhteşem Yüzyıl" dizisinin yapımcısı Timur Savcı'ya uyum ödülü verilecek.

Bavyera Eyaleti Uyum Sorumlusu Neumeyer'in ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Bavyera Uyum Konseyi'nden üç kişilik koordinasyon kurulunun önerileri doğrultusunda "Uyum Ödülü"ne "Muhteşem Yüzyıl" dizisinin yapımcısı Timur Savcı'nın da layık görüldüğü ifade edildi.

Türkiye'de medya rekorları kıran söz konusu dizinin 50 ülkede gösterildiği belirtilerek dizinin kültürleri ve halkları kaynaştırdığı kaydedilen açıklamada, Alman Birinci Televizyon Kanalı'nda yayınlanan "Lindenstrasse" adlı dizinin yapımcısı Hans Geissendörfer'in  ve Afganistanlı bir gence mesleki eğitim imkanı sunan elektronik işletme sahibi Peter Rossmanith'in de "Uyum Ödülü" verileceği belirtildi.

"Uyum Ödülü"ne ayrıca Bavyera'da Rusça konuşan halklara yönelik uyum çalışmalarının öncüsü olarak tanınan Münih Rus Kültür Merkezi (MIR) Başkanı  Tatjana Lukina'nın layık görüldüğü kaydedildi.

Ödül töreninin 10 Mart 2014 tarihinde düzenleneceği ve "Muhteşem Yüzyıl"ın yapımcısı Timur Savcı'ya dizinin oyuncularının da eşlik etmesi bekleniyor. - Berlin

Kaynak: AA / Güncel

Muhteşem Yüzyıl Timur Savcı Almanya Bavyera Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title