Haberler

Muhtarın Ateş Ettiği Yorgun Mermiyle Yaralanan Kadın Hayatını Kaybetti

Güncelleme:

Bursa'da muhtar Ali Özkan'ın düğün sırasında havaya ateş etmesi sonucu yorgun mermiyle yaralanan Zekiye Demiralay hayatını kaybetti. Ali Özkan hakkında 'olası kasıtla öldürme' suçundan müebbet hapis cezası istendi.

BURSA'da 8 yaşındaki kızıyla yolda yürürken yorgun merminin isabet etmesiyle yaralanıp, tedavi gördüğü hastanede 11 gün sonra hayatını kaybeden Zekiye Demiralay'ın (47) ölümüyle ilgili soruşturma tamamlandı. Tutuklu sanık muhtar Ali Özkan (61) hakkında, kamu görevi olduğuna dikkat çekilerek, 'Ne olursa olsun' düşüncesiyle ruhsatlı tabancası 15 kez havaya ateş edip, ölümüne neden olduğu gerekçesiyle 'olası kasıtla öldürme' ve 'korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda ateş etme' suçundan müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Olay, 22 Nisan'da Nilüfer ilçesi Görükle Mahallesi Erguvan Sokak'ta meydana geldi. Zekiye Demiralay, kızıyla birlikte yaya olarak bayram ziyaretinden evine dönerken bir anda yere yığıldı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibinin ilk müdahalesinin ardından, Bursa Uludağ Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan Demiralay'ın omzuna mermi isabet ettiği ve iç organlarına zarar verdiği tespit edildi. Yoğun bakım servisinde tedaviye alınan Demiralay, olaydan 11 gün sonra, 3 Mayıs'ta yaşam mücadelesini kaybetti.

ÖZEL EKİP KURULDU

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, silahı ateşleyen kişinin yakalanması için özel ekip kurdu. Ekipler, olay yeri çevresindeki 500 güvenlik kamerası görüntüsünü inceledi. Olay sırasında Zekiye Demiralay'ın, eski eşiyle telefonda konuştuğu ve bu sırada sesin kesildiği belirlenerek de vurulma saati tespit edildi.

2 KİLOMETRE İLERİDEN ATEŞLENEN MERMİYLE VURULMUŞ

Çalışmada, olay yerinden yaklaşık 2 kilometre ileride Görükle Dumlupınar Mahallesi Menekşe Sokak'ta, gelin alma merasiminde silahla havaya ateş edildiği belirlendi. Silahla havaya ateş açan şüphelinin, İstanbul'dan yeğeninin düğünü için Bursa'ya gelen ve Sultançiftlik Mahallesi muhtarı olduğu öğrenilen Ali Özkan olduğu tespit edildi. Özkan, gözaltına alındı. Olay yerinde bulunan 14 kovan ile Zekiye Demiralay'ın vücudundan çıkan mermi çekirdeği de kriminal incelemede şüphelinin kullandığı tabanca ile eşleşti.

DÜĞÜN HEYECANI NEDENİYLE ATEŞ ETMİŞ

Emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilen Ali Özkan'ın ifadesinde, böyle bir olayın yaşanacağını hiç tahmin etmediğini, pişman olduğunu söyleyerek, "Düğün için İstanbul'dan geldim. Gelin evinin yanında horon oynayanların sağ tarafında kalacak şekilde pozisyon alarak, havaya doğru tabancamla birkaç el ateş ettim. 23 Mayıs 2023 tarihinde saat 01.00 sıralarında polisler gelerek bayan bir şahsın tabanca ile yaralandığını söylediler. Öleni tanımıyorum. Nasıl ve ne şekilde yaralandığını bilmiyorum. Silahla ateş ettiğim alan boş bir yerdi. Düğün heyecanı sebebiyle ateş ettim. Olaydan ötürü pişmanım" dediği öğrenildi.

İDDİANAMEDE MUHTAR OLMASINA DİKKAT ÇEKİLDİ

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma 3 ayda tamamlanırken, Cumhuriyet savcısı, iddianamesinde, şüphelinin ruhsatlı silah sahibi ve muhtar olmasına dikkat çekti. İddianamede, şüphelinin, icra ettiği kamu görevi vasfı dikkate alındığında, gerçekleştirmiş olduğu düğün organizasyonunda tabanca ile havaya ateş etme eyleminin sonuçlarını öngördüğü ve kabullendiği, buna rağmen, 'Ne olursa olsun' düşüncesiyle ruhsatlı tabancası ile yaklaşık 15 kez havaya ateş edip, maktul Zekiye Demiralay'ın ölümüne neden olduğu belirtilerek, 'olası kasıtla öldürme' ve 'korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda ateş etme' suçlarından müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi. İddianame, Bursa 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilirken, Ali Özkan ekim ayında hakim karşısına çıkacak.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Özkan Bursa Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title