Haberler

Mkek, TSK İçin 4 Yeni Silah Projesi Geliştirdi

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Günün Gelişen Teknolojileri Doğrultusunda İhtiyaç Duyduğu Silah ve Askeri Mühimmat Malzemelerinin Üretimini Yapan Makina ve Kimya Endüstri Kurumu (Mkek) 4 Önemli Silah Projesi ile İlgili Araştırma -Geliştirme Çalışmasını Sürdürüyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) günün gelişen teknolojileri doğrultusunda ihtiyaç duyduğu silah ve askeri mühimmat malzemelerinin üretimini yapan Makina ve Kimya Endüstri Kurumu (MKEK) 4 önemli silah projesi ile ilgili araştırma-geliştirme çalışmasını sürdürüyor.

MKEK'nin araştırma-geliştirme (Ar-Ge) projeleri kapsamında üretimi planlanan silahların başında yeni tip piyade tüfeği ile üç ayrı tipte keskin nişancı tüfekleri bulunuyor.

MKEK'nin ilgili tesislerinde araştırma-geliştirme sürecinin tamamlanmasının ardından üretimi planlanan yeni projeler arasında yer alan MKE T-12 TİM-manga keskin nişancı tüfeği MKEK'nin Kırıkkale'deki silah fabrikasında üretilecek. 5.56x95 mm tipinde üretilecek olan T-12 Tim-Manga keskin nişancı tüfeği ile ilgili araştırma-geliştirme çalışmalarının sürdürüldüğü öğrenildi.

Yine MKEK'nin aynı tesislerinde üretimi planlanan JNG 90 keskin nişancı tüfeği de NATO standartlarında üretilecek. Bu tüfekler, 7.61x31 Mm NATO JNG 90 Keskin Nişancı tüfeği adı ile TSK envanterine dahil edilecek.

Yine MKEK Genel Müdürlüğünün araştırma-geliştirme programı kapsamında üzerinde çalışılan ve ''Tufan'' adı verilen Tufan-80 Keskin nişancı tüfeği de diğer silahlar gibi MKEK'nin Kırıkkale'deki silah fabrikasında üretilecek. Bu silahlar da 7.62x51 mm NATO standartlarında üretilerek Tufan-90 Keskin nişancı tüfeği olarak MKEK envanterinde işlem görecek.

MKEK'nin araştırma-geliştirme çalışması yürüttüğü bir diğer silah projesi olan MKE T-50 piyade tüfeği ise 5.56x45 mm özelliğinde yine kuruma ait silah fabrikasında üretilerek TSK'nın ilgili birimlerince kullanılacak.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title