Haberler

Mısır'daki Tutuklu Kadın İhvan Mensupları

Mısır'da, 1965 yılından bugüne kadar Müslüman Kardeşler Teşkilatı mensubu 400 kadın tutuklanarak hapishaneye konuldu

HÜSEYİN  EL-KABBANİ- Mısır'da, 1965 yılı Cemal Abdunnasır döneminden 2013 yılı Adli Mansur dönemine kadar Müslüman Kardeşler Teşkilatı'na (İhvan) mensup 400 kadın tutuklanarak cezaevine konuldu.

AA muhabirinin İhvan ve güvenlik kaynaklarından aldığı bilgiye göre, 1965 yılı Cemal Abdunnasır döneminden 2013 Adli Mansur dönemine kadar çeşitli nedenlerle 400 İhvan mensubu kadının tutuklandı.

1965 yılında ilk tutuklamalar başladığında içlerinde kadın liderlerin ve üyelerinin olduğu bir grup İhvan mensubu tutuklandı, "65 Örgütü" ismi verilen davada Cemal Abdunnasır'a suikast girişimi suçlamasıyla 200 kadın tutuklanarak cezaevine konuldu.

1965 yılında tutuklanan 200 kadından uzun süre tutukluluğuna karar verilenlerin Hamide Kutub ve Zeynep el-Gazali el-Cibili olduğu bilinirken, 10 yıl hapis cezası verilen iki kadının dışındakiler çeşitli ay ve yıllar içerisinde serbest bırakıldı.

Elde edilen verilere göre, Enver Sedat, Hüsnü Mübarek ve Muhammed Mursi döneminde İhvan mensubu kadınlar hakkında tutuklama kararı çıkmadığı ancak mevcut lider Adli Mansur döneminde 200 İhvan mensubu kadının tutuklandığı biliniyor.

İhvan mensubu kadınların tutuklanması ise devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye karşı yapılan darbe karşıtı gösterilerde gerçekleşti. Tutuklanan İhvan mensubu kadınlar, "güvenlik güçlerine düşmanlık" ve "ihanet", "şiddete yöneltme ve kamu malına zarar verme" suçlamalarına maruz kaldı.

2013 yılındaki darbe karşıtı gösterilerde de sayıları 200'ü bulan kadın tutuklulardan bazıları 11 yıl hapisle yargılanırken bazıları da tutuksuz yargılanarak serbest bırakıldı. Tutuklananlardan bazılarının ise Rabia işareti yaparken gözaltına alındığı kaydedildi.

Son olarak, her gün 07.00'da yaptıkları eylemlerle darbeyi protesto eden ve 31 Ekim'de gözaltına alınan "Sabah 7 Hareketi" üyesi kız öğrencilerden 14'ü, çıkarıldıkları mahkeme tarafından, "terör, izinsiz gösteri yapmak ve kargaşa çıkarmak, yasadışı örgütlere üye olmak ve örgüt propagandası yapmak" suçlamasıyla, 11'er yıl 1'er ay hapis cezasına çarptırılmış, yaşları 18'den küçük 7 kız öğrencinin ise ıslah evine gönderilmesi kararlaştırılmıştı. - Kahire

Kaynak: AA / Güncel

Muhammed Mursi Adli Mansur Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Slm cnm diyen kız öldü mü? Seleme cenemeler diyen kıza ne oldu TİKTOK? Roma Bayer Leverkusen maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Roma B.Leverkusen maçı kaç kaç, canlı maç skoru! 2 Mayıs Survivor ödül oyununu kim kazandı, 2 Mayıs Perşembe ödül ne? Altınay Savunma halka arz ne zaman? Altınay Savunma Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem göre Chelsea Tottenham maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Chelsea Tottenham maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Koç Metalurji halka arz ne zaman? Koç Metalurji Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem görecek? Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Aston Villa Olympiakos maçı CANLI izle! 2 Mayıs A.Villa Olympiakos maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title