Haberler

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Safımızla, mücadelemizle İmam Hüseyin'in yanındayız. Bugün bize düşen, Kerbela'ların acısından, mateminden hareketle Müslümanların arasındaki birliği, beraberliği, kardeşliği anlamaktır.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Safımızla, mücadelemizle İmam Hüseyin'in yanındayız. Bugün bize düşen, Kerbela'ların acısından, mateminden hareketle Müslümanların arasındaki birliği, beraberliği, kardeşliği anlamaktır. Bu topraklarda herkesin kendi inancıyla, istediği şekilde, başka birisinin tarifine ihtiyaç olmaksızın, özgürce yaşmasının önündeki bütün engelleri kaldırmaktır." dedi.

Yılmaz, Cem Vakfı Sivas Şubesi'nde düzenlenen oruç açma programında yaptığı konuşmada, Muharrem ayının yüreklerde kapanmaz yara olduğunu söyledi.

Muharrem ayının matem ve yas ayı olduğunu belirten Yılmaz, bu ayın İmam Hüseyin'i anma ve anlama ayı olduğunu anlattı.

Yılmaz, Kerbala'nın insanlara zulümle abad olunamayacağını gösterdiğini dile getirerek, "Kazanan her zaman haklı ve mazlum olandır. Yezid'e lanet olsun. Şehitler şahı İmam Hüseyin'e rahmet olsun. Kerbela'yı anlamak, Hazreti Hüseyin'in değerlerine sahip çıkmakla, yürüdüğü yolda yürümekle, yaşadığı gibi yaşamakla mümkündür." diye konuştu.

"Safımızla, mücadelemizle İmam Hüseyin'in yanındayız"

Bakan Yılmaz, Kerbela'nın insanlara sevgiyi yaşatmayı öğrettiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Safımızla, mücadelemizle İmam Hüseyin'in yanındayız. Bugün bize düşen, Kerbela'ların acısından, mateminden hareketle Müslümanların arasındaki birliği, beraberliği, kardeşliği anlamaktır. Bu topraklarda herkesin kendi inancıyla, istediği şekilde, başka birisinin tarifine ihtiyaç olmaksızın, özgürce yaşmasının önündeki bütün engelleri kaldırmaktır. Nasıl farklı türler tek kazanda kaynayınca, aynı ateşte pişince, birlikte yanınca aşure gibi daha değerli hale geliyorsa toplumlar da aynı dertleri, sıkıntıları paylaşınca, zorluklara katlanınca daha iri, daha diri olurlar.

Bu da bu toplumun en büyük gücüdür. Biz bu güce sahibiz. Çanakkale'de, Sarıkamış'ta, İstiklal Savaşı'nda biz bu birliği gösterdik, bundan sonra da göstermeye devam edeceğiz."

Farklılıkları zenginlik gördüklerini, bundan sonra da görmeye devam edeceklerine dikkati çeken Yılmaz, "Allah birliğimizi, dirliğimizi daim eylesin. Bizi hak yoldan ayırmasın. Bizleri zalimlerin değil, mazlumların yanında olanlardan eylesin. Davamız birlik, gayemiz dirlik, Hak, Muhammed, Ali yolu olsun." ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, daha sonra yerel televizyon kanalında spikerlik yapan Melih Delibaş ve Esra Koçtürk'ün düğün törenine katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Bin Ali Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
title