Haberler

Mhp 10. Olağan Büyük Kurultayı Sona Erdi

MHP'nin yeni yönetiminin belirlendiği 10 MHP'nin yeni yönetiminin belirlendiği 10.Olağan Büyük Kurultayı sona erdi.

MHP'nin yeni yönetiminin belirlendiği 10 MHP'nin yeni yönetiminin belirlendiği 10. Olağan Büyük Kurultayı sona erdi. Yeniden Genel Başkan seçilen Devlet Bahçeli, "Başını kaldıran fitnenin amacına ulaşamadığını" ifade etti.

Kurultayda yeniden MHP Genel Başkanı seçilen Devlet Bahçeli, kapanışta yaptığı teşekkür konuşmasında, Kurultaya sağduyu, intizam ve olgunluğun hakim olduğunu belirtti. Demokratik kültürün tüm yönlerinin bugünkü kurultayda salona hakim olduğunu ifade eden Bahçeli, demokratik katılımın ve milliyetçi coşkunun salondan taşarak millete ümit verdiğini kaydetti.

-"BAŞINI KALDIRAN FİTNE AMACINA ULAŞAMADI"-

Kurultayın ana teması olan "Türk Milleti Sensiz Asla" sözü etrafında birleşmenin ve buluşmanın sonuçlarının kongrenin ve bundan sonraki yılların kararlılığını belirlediğini söyleyen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün, başını kaldıran fitne amacına ulaşamamıştır. Partimizi içten oyma ve etkisiz kılma girişimleri sonuçsuz kalmıştır. MHP'ye kurulan tuzaklar boşa çıkarılmıştır. İçimize sokulmaya çalışan dedikodu ve entrika Türkiye sevdalısı siz değerli dava arkadaşlarım tarafından yerle bir edilmiştir. Bugünkü tabloyla partimizin itibar ve saygınlığı görülmüştür. Partimizin 43 yıllık birikim ve hatıraları yeniden zafere ulaşmıştır. Milliyetçi-Ülkücü irade seçimini yapmış ve istikrarda karar kılmıştır. Milliyetçi-Ülkücü duruş, maceraya prim vermemiş, Türk milletinin yanında durduğunu haykırmıştır."

-"KÜRESELLEŞMEYİ ANLADIK, ÇİZGİMİZDEN DÖNMEDİK"-

"Oyunları bozarak, ihanet düzeneklerini yararak, senaryoları muhataplarının başına geçirerek" bugünlere geldiklerini belirten Bahçeli, geliştiklerini ama başkalaşma fırtınasına tutulmadıklarını belirtti. Çağı anlayan MHP'nin gelişmeleri yorumladığını, küreselleşmeyi kavradığını ama çizgisinden dönmediğini belirten Bahçeli, özetle şunları söyledi:

"Düşündük ki, vahdette hayır, kesrette şer vardır. Bundan sonra da aynı heves ve heyecanla yolumuza devam edeceğiz. Bu kurultayımız bunun ispatı ve delili olarak gönlümüzde ve zihnimizde her daim yaşayacaktır. 10. Olağan Büyük Kurultayımız, umutları tazelemiş, coşku ve heyecan dalgası yaratmış, milliyetçiliğin meselelere bakışının özeti olmuştur. Millet için çarpan yürekler, Türklük ve İslam için yapılan dualar güçlü bir şekilde teyit ve tekrar edilmiştir. Aziz dava arkadaşlarım Türkiye'nin içinde bulunduğu sorunların çözülemez olmadığını göstermişlerdir. Türkiye'nin zorluklarla dolu gelecek günlerinde, birlikte ve omuz omuza sizlerle yürümekten onur duyacağım. Her bir kardeşimi kucaklayarak Milliyetçi Hareket'i inşallah iktidara götüreceğim. Bu kongre, inanıyorum ki partimizin iktidar yürüyüşünün müjdecisidir. Bugün küskünlüklerden, kırgınlıklardan ve ihtilaflardan sıyrılma günüdür. Bugün birleşme, bütünleşme, kucaklaşma, bir olma, iri olma, diri olma günüdür. Bugün bölünme, parçalanma, ayrı düşme, ben davası güderek küçük hesaplar peşinde koşma günü değildir. Bir kez daha diyorum ki: Türk Milleti Sensiz Asla."

-KONGREDEN NOTLAR-

MHP'yi 2015 yılına kadar 3 önemli seçime taşıyacak ekibin belirlendiği 10. Olağan Büyük Kurultay'da, Devlet Bahçeli'nin destekçileri ile rakibi Koray Aydın'ın destekçileri arasındaki karşılıklı sloganlar dikkat çekti.

Kurultay'dan dikkat çeken diğer notlar ise şöyle:

-Kurultayın başlangıcı öncesi çalınan türkülerin ve folklor gösterisinin ardından Osmaniye Belediyesi Mehteran Takımının salona girişi seyircilerin alkışlarıyla karşılandı.

-Salonda izleyicilere sigara içmemeleri için birçok kez uyarı yapıldı. Sağlık Bakanlığı'ndan yetkililer kapalı alanda sigara içilip içilmediğini tespit etmek için salona geldiler.

- Devlet Bahçeli'nin salona girişi sırasında izdiham yaşandı.

-Kurultayı AK Parti'den Salih Kapusuz ve Mahir Ünal, CHP'den de Bülent Tezcan izledi.

-Kurultay boyunca Genel Başkan Adayları Devlet Bahçeli destekçileri ve MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın destekçileri arasında karşılıklı sloganlar atıldı.

-Kurultaya Türk dünyasından konuklar da katıldı. Bazı ülkelerin Türkiye'deki diplomatik temsilcileri de Kurultayda yer aldı.

-Genel Başkanlık seçiminin sonuçlanmasının ardından MYK ve MDK seçimlerine geçilmeden önce Devlet Bahçeli ve Koray Aydın'ın listeleri okundu. MHP'li Özcan Yeniçeri ve Hediye Akdere'nin de bulunduğu bazı isimler Koray Aydın'ın listesinde bilgileri dışında yer aldıklarını belirterek Kurultay Divanı'na başvurdu. Divan Başkanlığı, dilekçelerini okudu ve listelerin kesinleşmesi nedeniyle silinmesinin mümkün olmadığı ancak delegelere bilgi verilebileceğini belirtti.

-MHP'nin yeni Merkez Disiplin Kurulu ise şu isimlerden oluştu: "Fatih Özdemir, Talat Göğebakan, Öncül Kazancı, Yücel Bulut, Bahadır Akyüz, Hızır Ofluoğlu, Erdem Şenocak, Metehan Özkan, Adnan Serbes." - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Devlet Bahçeli Koray Aydın Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title