Haberler

Mersin Veliler 45 Santimde Israrlı

Nevit Kodallı Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'nde Çocukları Eğitim Gören 30 Veli, Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde Basın Toplantısı Düzenleyerek İddialarını Yineledi.

Nevit Kodallı Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'nde çocukları eğitim gören 30 veli, Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyerek iddialarını yineledi. Milli Eğitim Müdürlüğü Basın Bürosu'nda görevli Hakan Bulat'un da izlediği toplantıda konuşan veliler, olayı inceleyen müfettişlerden tarafsız olmasını istedi. Veliler adına konuşan Ali Güneş, okulda kız ve erkek öğrencilerin yan yana gelerek, konuşmasına abes bir mantıkla bakıldığı iddialarını yineleyerek, "Son haftalarda yatılı bölümde kalan öğrencilerin giriş çıkış saatlerini belirleyen imza defterinin kaldırıldığını söylemiştik. Okul Müdürü, kız ve erkek öğrencilerin bu kadar yakın mesafede bulunmalarının, aynı masalarda oturmalarının, yan yana yürümelerinin ahlaki olmadığını, sakıncalar yaratacağını çocuklarımıza söylemiştir. Kız ve erkek öğrencilerin birbirine 45 santimetreden fazla yaklaşmamaları fikrini de beyan etmiştir. Ayrıca öğrencilerimize, 'benim geldiğim yerde işim ve konumum çok iyi idi. Buraya geldim. Yetkili kurumlar arkamda. Ben sizi adam etmeye geldim' demiştir. Adam etmenin kurallarını da bu icraat ve söylemleri ile ortaya koymuştur. Sayın müdürümüzün adam etmeye mi, yoksa adamlıktan etmeye mi geldiğini kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz. Bu söylem biçimi bir suçu da beraberinde getirmektedir. Çocuklarımızın psikolojisi bozulmuştur. Bütün bunların sorumlusu okul müdürüdür. Çağdaş eğitime sekte vurulmuştur" dedi.

KISMEN DÜZELDİ

Velilerin ilk açıklamasının ardından kamuoyu gündemine gelen sorunlarla ilgili kısmen düzelmelerin yaşandığını kaydeden Güneş, etüt derslerinin yeniden başladığını, kaloriferlerin yeniden yandığını, nöbetçi öğretmen atandığını, yemekhanelerin ortak kullanıma açıldığını da ileri sürdü. Gülten Çavuş adlı öğrenci velisi ise, Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül'ün açıklamasından duyduğu üzüntüyü ifade ederek, "Olayların gerçeklik payı vardır ve biz de bunların düzelmesi için buradayız. Toplumda düşüncesi, duygusu, ruhu kötü insanlar yetişsin istemiyoruz. Buradan sanatçı çıkacak" diye konuştu. Velilerden Güray Özdemir ise, iddiaların gündeme gelmesinin ardından bir yöneticinin öğrencilere, yarı şakayla 'Bundan sonra haremlik selamlık nasıl olur göreceksiniz' dediğini ileri sürüp, "Haremlik selamlık zaten okullarımızda olamaz, buna da müsaade etmeyiz. Ama bir öğretmenin şaka yollu da olsa bunu söylemesi yaşanan olayların üstüne hoş olmamıştır. Bunun bir şaka olmasını umut ediyoruz" diye tepki gösterdi.

TÜZMEN: İDDİALAR PROVOKASYONDUR

AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen ise Nevit Kodallı Lisesi'ndeki harem selamlık iddialarını provokasyon olduğunu iddia etti. Gazeteciler Cemiyeti'nde basın mensupları ile bir araya gelen Tüzmen, Mersin'de gelişen bazı olayların provokatif bir şekilde sunulmaya çalışıldığını ileri sürdü. Konu ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürü ile görüştüğünü belirten Tüzmen şöyle dedi: "Milli Eğitim Müdürü, bize böyle bir olayın olmadığını ve kendisine böyle bir yazılı veya sözlü talimatlarının asla olmadığını belirtti. Yetkili arkadaşlarımızın yaptığı açıklamalar okulda böyle bir olayın olmadığını gösteriyor. Kaldı ki Mersin'de hangi folklor oyununda kızlarla erkekler bir arada değil. Hangi oyunda harem selamlık durumu var. Bizim kültürümüzde yıllardır bu gelenek var ve asla böyle bir ayrılık gayrılık yoktur. Kızlarla erkeklerin birbirine en fazla 45 santimden fazla yaklaşamaz durumlarını komik buluyorum. Böyle bir uygulama imkansız."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kötü koku olayı ortaya çıkardı! Anne ve oğlu yaşadıkları evde ölü bulundu

Kötü koku olayı ortaya çıkardı! Anne ve oğlu yaşadıkları evde ölü bulundu

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bakmadan Geçme

Lara kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Lara kaç yaşında, nereli? Lara biyografisi! TOKİ konut ve iş yeri satışı ne zaman? TOKİ açık artırma ne zaman, saat kaçta? ALTIN FİYATALARI DÜŞÜYOR MU? 23 Mayıs canlı altın fiyatları! Ata, yarım, çeyrek, gram altın ne kadar? 23 Mayıs hangi burç? 23 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 23 Mayıs tarihi hangi burç olur? Metin Akdülger Sandık Kokusu dizisinden ayrıldı mı? Sette kriz mi çıktı? EKPSS SONUÇ EKRANI! EKPSS saat kaçta açıklanacak, açıklandı mı? EKPSS sonucu nasıl öğrenilir? Halil İbrahim Özgün kimdir? Halk Tv konuğu Halil İbrahim Özgün kaç yaşında, nereli? Halil İbrahim Özgün biyografisi! Asgari ücrete Temmuz ayında zam gelecek mi? Asgari ücret ne kadar olacak? 2024 ASGARİ ÜCRET ARA ZAM! Temmuz ayında asgari ücrete zam geliyor mu? Asgari ücret ne kadar olacak, kaç TL? GELİNİM MUTFAKTA 23 MAYIS 2024 CANLI İZLE #128112 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI FİNALİ! Beşiktaş - Trabzonspor maçı ne zaman, hangi kanalda? #9917 Merkez Bankası Mayıs ayı faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 23 Mayıs Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? 23 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 23 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
Piyasaların gözü Merkez'in bugün açıklayacağı faiz kararında! Ekonomistler aynı tahminde birleşti

Piyasaların gözü Merkez'in bugün açıklayacağı faiz kararında! Ekonomistler aynı tahminde birleşti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title