Haberler

Mersin'de 'Satılık Köy' Tepkisi (2)

400 YILDIR BURADAYIZMahalle Muhtarı Mustafa Ulak, mahallede 2B arazisi olarak 2 bin 465 dönüm ve 2 bin 70 parsel bulunduğunu belirterek, "Milli Emlak Müdürlüğü tarafından dönüm başı 60 bin TL değer biçilmiş.

400 YILDIR BURADAYIZ

Mahalle Muhtarı Mustafa Ulak, mahallede 2B arazisi olarak 2 bin 465 dönüm ve 2 bin 70 parsel bulunduğunu belirterek, "Milli Emlak Müdürlüğü tarafından dönüm başı 60 bin TL değer biçilmiş. Bu fiyat çok fazladır. Yanı başımızdaki Aydınlar Mahallesi'nde dönümü 35 bin TL. Bunun için Ankara'ya Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne gittik ama bir sonuç alamadık. Bizim mahalle sakinlerimiz çiftçilikle uğraşan insanlar hiç biri bu parayı ödeyemez. Bizim amacımız Başbakanımızdan, Cumhurbaşkanımızdan bize yardım etmesi. İnşallah bu soruna biran önce çözüm bulunur" dedi.

Mahalle sakinlerinden Yusuf Özer, atalarının 400 yıl önce bu topraklara yerleştiğini ifade ederek, "Burada 2B arazilerinin 60 bin lira olması çok vahim bir olay. Bu sorun düzeltilmelidir. Sayın Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımızdan yardım bekliyoruz" diye konuştu.

Mahallenin eski Muhtarı Ahmet Ergen ise bedel fiyatın hakkaniyetli olarak belirlenmediğini vurgulayarak şunları söyledi:

"İlçenin kırsal kesimlerinde bulunan yerlerden daha düşük bir fiyat beklerken fahiş bir fiyat veriliyor. Devletimiz büyüktür. Devletimizden hakkaniyet istiyoruz. İnşallah düzeltilir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title